Συνεπιμέλεια τέκνων: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τα 17 από τα 23 άρθρα του νομοσχεδίου

Συνεπιμέλεια τέκνων: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τα 17 από τα 23 άρθρα του νομοσχεδίου

Το Κίνημα Αλλαγής υπερψήφισε 13 άρθρα και δήλωσε «παρών» σε 6

vouli_-_panoramiki
Σε υπερψήφιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των άρθρων του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια προχώρησαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής περιορίζοντας τις σφοδρές αντιρρήσεις που εξέφρασαν κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση, στην αποχή από την ψήφιση των διατάξεων, για τον τρόπο άσκησης γονικής μέριμνας και τον χρόνο επικοινωνίας γονέων και παιδιών μετά το διαζύγιο.

Ειδικότερα, παρά τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περι νομοσχεδίου που συντάχθηκε κατά παραγγελία οικονομικών συμφερόντων προκειμένου να μετατρέψει τα παιδιά χωρισμένων ζευγαριών σε «βαλίτσες» ή σε «οικόπεδα» προς διαμοιρασμό όπως υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν τα 17 από τα συνολικά 23 άρθρα του νομοσχεδίου. Ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία αλλα απείχαν από την διαδικασία για τα άρθρα 7 και 14 για την «από κοινού και εξίσου» γονική μέριμνα και το χρόνο επικοινωνίας γονιών-παιδιών που αποτελούν πυρηνικές διατάξεις ενώ καταψήφισαν τα άρ. 12 και 14 και δήλωσαν «παρών» στα αρ. 5 και 11.
1

Αντίστοιχα και το Κίνημα Αλλαγής που άσκησε σφοδρή κριτική στο επίμαχο νομοσχέδιο ζητώντας να αποσυρθεί και να εισαχθεί η πρόταση για ίδρυση οικογενειακών δικαστηρίων υπερψήφισε 13 άρθρα και δήλωσε «παρών» σε 6.
2

Να σημειωθεί ότι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει απο την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων κομμάτων με το ΚΚΕ να μιλά για σύμπλευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την πλειοψηφία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού και με τα τέσσερα εμβόλια για τους 40-44

27χρονος Πολωνός ο νεκρός στο τροχαίο της Ιεράπετρας - Έπεσε με τη μηχανή του σε ελιά

Νέες έρευνες: «Ένοχη» η τηλεόραση για την απώλεια φαιάς ουσίας στη μέση ηλικία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης