Προανακριτική: SMS για τον Νίκο Παππά παρέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας

Προανακριτική: SMS για τον Νίκο Παππά παρέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας

 «H ομάδα Παππά εργαζόταν στα δικά μου γραφεία στη Νέα Σμύρνη» αποκάλυψε στην προανακριτική της Βουλής ο «κόκκινος» εργολάβος και πρόσθεσε: «Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο»

kalogritsa_proanakritiki_art
Γραπτά μηνύματα (sms) που αντάλλασε με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά προκειμένου να δρομολογηθεί το στήσιμο του «ΣΥΡΙΖΑ Channel» παρουσιάζει στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας.

Κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρους της κατάθεσης, ο μάρτυρας προσκόμισε στην προανακριτική κρίσιμο αποδεικτικό υλικό το οποίο, όπως αναφέρουν στελέχη της επιτροπής, ενισχύει τις ενδείξεις πιθανής τέλεσης αξιόποινων πράξεων από τον πρώην υπουργό. Η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα θα συνεχιστεί σε tρίτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας επανέλαβε ότι η συνεργασία του με την εταιρεία CCC για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού έγινε κατόπιν οδηγιών του πρώην υπουργού Νίκου Παππά. «Με δασκάλεψε να πάω στους Αραβες (CCC)» φέρεται να είπε ο μάρτυρας για να παραθέσει γραπτή συνομιλία που είχε την επίμαχη περίοδο με τον πρώην υπουργό. Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογρίτσας υποστήριξε ότι λίγες ημέρες πριν την συνάντησή του με τους εκπροσώπους της CCC στο Πόρτο Χέλι, έστειλε μήνυμα στον κ. Παππά με το οποίο του ζητούσε οδηγίες.

Σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα εκείνη η συνομιλία έχει ως εξής:

Όπως φαίνεται από το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή και αποκαλύπτει το protothema.gr η ανταλλαγή των SMS έχει ως εξής:

- Χρ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Καμάρι μου! Και λεβέντη μου! Επειδή στις 19:00 αναχωρώ για Πόρτο Χέλι, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά (μάλλον ΤΙΠΟΤΑ) πρέπει να ξέρω κάτι

- Ν. Παππάς: Να μιλήσουμε

- Χρ. Καλογρίτσας: το SMS το προηγπούμενο που έλαβες βγήκε λάθος, ακολουθεί ολοκλήρωσή του: … από χθες, είπες σήμερα το απόγευμα θα τα λέγαμε. Επειδή στις 19:00… να ξέρω κάτι φρόντισε πριν φύγω να με ενημερώσεις, γιατί αν δεν μιλήσουμε αποτέλεσμα (μάλλον) δεν θα έχουμε!

Κλείσιμο
{ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ! ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΑΡΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!}

Εσύ ξέρεις, εσύ αποφάσισε!! Ξανά λέω: ΑΝ, δεν τα πούμε.. Τζίφος θα είναι το Πόρτο Χέλι

- Ν. Παππάς: Οκ. Μιλάμε πριν φύγεις.

- Ν. Παππάς: Κατά τις 6

- Χρ. Καλογρίτσας: Περιμένω!

- Χρ. Καλογρίτσας: Να περάσω από σένα;

- Χρ Καλογρίτσας: Κατά τις 6, σύντροφε πού; Σε εσένα ή εδώ;

- Ν. Παππάς: περίμενε λίγο

- Χρ. Καλογρίτσας: ότι πεις και όταν πεις ! Αρκεί να φύγω από σένα στις 7! Σ.Πρέπει δε να σημειωθεί ότι το απόσπασμα των sms που κατέθεσε ο μάρτυρας στην επιτροπή αποτελεί μία από τις 154 σελίδες που φαίνεται να αποτελούν το επίμαχο αρχείο Καλογρίτσα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες σελίδες να περιλαμβάνουν γραπτά μηνύματα.

Δείτε το έγγραφο με τα μηνύματα: 


sms-kalogritsas


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας ανέφερε ότι στη συνάντηση με τους Χούρι στο Πόρτο Χέλι ήταν παρών και ένας βουλευτής. Ο μάρτυρας δεν αποκάλυψε το όνομα του βουλευτή είπε όμως ότι δεν ανήκει στην ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνολικά ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε αρκετά μηνύματα που δείχνουν ότι υπήρξε αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ Καλογρίτσα – Παππά.Καλογρίτσας: «Οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία»

Πέραν αυτού, ο Χρήστος Καλογρίτσας επανέλαβε ότι η εμπλοκή του στο σχέδιο δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel» έγινε μετά από πρόσκληση του Νίκου Παππά ενώ υποστήριξε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η ηγεσία της Κουμουνδούρου του ζητούσε να μπει «μπροστινός» για διάφορες δουλειές. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι η συνεργασία του με τον πρώην υπουργό ήταν τόσο στενή ώστε τα μέλη της «ομάδας Παππά» όπως την αποκάλεσε διεκπεραίωνε τις εργασίες της στα γραφεία του γνωστού εργολάβου στην Νέα Σμύρνη.

«Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νικου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το καναλι κι αλλά Μέσα. Ο Νικος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα» φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το καναλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο (ραδιόφωνο ΣΥΡΙΖΑ). Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία, μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε».

ΝΔ: η αλήθεια δεν κρύβεται

Από την άλλη πλευρά πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα αναφέρουν: «Οι σημερινές αποκαλύψεις της επικοινωνίας του Νίκου Παππα με τον κ. Καλογρίτσα πριν τη συνάντησή του με εκπρόσωπο του ομίλου CCC στο Πόρτο Χέλι για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ channel, όπου φέρεται να του έδινε κατευθύνσεις και τα sms που μιλούσαν για την εγγυητική, επιβεβαιώνουν τον οργανωτικό ρόλο του Νίκου Παππά στην προσπάθεια ποδηγέτησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Μετά τα email με το White House και την White Porscha ήλθε η ώρα για τα sms με τον «λεβέντη» και το “καμάρι”, κατά τον κ Καλογρίτσα, Νίκο Παππά. Όσο και να φωνάζουν, όσο και να διακόπτουν την μαρτυρία του κόκκινου εργολάβου, πλέον η αλήθεια δεν κρύβεται».

Ειδήσεις σήμερα:

Διέλυε κλεμμένα δίκυκλα και τα έκανε ανταλλακτικά

Mε τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών συναντήθηκε ο Δένδιας -Τετ α τετ με Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Το... τερμάτισε 37χρονος στη Λάρισα: «Έσπασε» το κοντέρ του αλκοολόμετρου - Άναυδοι οι αστυνομικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης