Στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης: «Προωθούμε ευεργετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους»

Στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης: «Προωθούμε ευεργετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους»

Όσο υποχωρεί η πανδημία η έμφαση πανευρωπαϊκά θα δίνεται περισσότερο στην δημιουργία καλών νέων θέσεων εργασίας ανέφερε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στην σύνοδο του Πόρτο

Porto__3_
Για μία νέα εργατική νομοθεσία, που θα δίνει δύναμη στον εργαζομένο μίλησε προσερχόμενος στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που τόνισε πως καθ’ όσον υποχωρεί η πανδημία η έμφαση πανευρωπαϊκά θα δίνεται περισσότερο στην δημιουργία καλών νέων θέσεων εργασίας.

«Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε τι συνεπάγεται αυτό για την χώρα μας:

Πορτογαλία   Δήλωση


«Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος. Δεύτερον, έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές. Και τρίτον, μία νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε υπογραμμίζοντας τις ευεργετικές ρυθμίσεις του επικειμένου νομοθετημάτος κάνοντας λόγο για «δύναμη να επιλέξει ο ίδιος ο εργαζόμενος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου».

Κλείσιμο
Porto__1_
Porto__2_
Porto__4_
Porto__5_
Porto__6_

Ειδήσεις σήμερα:

«Είμαι τόσο μεγάλος όσο ο μπαμπάς σου;»: Viral το βίντεο με το «φλερτ» του 51χρονου «Τσάντλερ» με 19χρονη

Μέση Ανατολή: Κατάρ, Τουρκία και Ιράν τάσσονται υπέρ της έναρξης συνομιλιών

Σε Ακρόπολη, Φάληρο και Ν. Σμύρνη είχε «ξαναχτυπήσει» ο 22χρονος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης