Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το ακαταδίωκτο - Ο ισχυρός συμβολισμός της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το ακαταδίωκτο - Ο ισχυρός συμβολισμός της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Κυβερνητικά στελέχη κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για κορωνοκαπηλεία και πριόνισμα της επιστημονικής άποψης - Στόχος της Κουμουνδούρου να πείσει ότι η κυβέρνηση «καπελώνει» την Επιτροπή 

vouli_-_panoramiki
Την ανάγκη να υποστηριχθεί πολλαπλώς, αδιάκοπα και σε όλα τα πεδία η εθνική μάχη για την έξοδο από το επιδημιολογικό τούνελ συμβολίζει, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης για τα εγκαίνια των νέων κλινών ΜΕΘ.

Τη στιγμή που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ- τονίζουν κυβερνητικά στελέχη- τροφοδοτεί την κοίτη της σφοδρής αντιπαράθεσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει για άλλη μια φορά τις «διαρκείς μάχες» για την ανάσχεση της πανδημίας. Τα ίδια κυβερνητικά στελέχη κατηγορούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κορωνοκαπηλεία και πριόνισμα της επιστημονικής άποψης με την στοχοποίηση προσωπικοτήτων εγνωσμένου κύρους. «Ο κ. Τσίπρας τρέφεται από την πανδημία. Και όσο αντιλαμβάνεται ότι κάθε μέρα που περνά, φτάνουμε πιο κοντά στο τέλος της πρωτοφανούς κρίσης, τόσο πατάει γκάζι αντί για φρένο στον πολιτικό του κατήφορο», δηλώνει χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας για το ακαταδίωκτο των επιστημόνων των Επιτροπών του Υπουργείου Υγείας. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι η τροπολογία αποτελεί στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την τραγική διαχείριση της πανδημίας και ότι κυρίως, προσβάλλει τους επιστήμονες και διαλύει την όποια εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας έχει απομείνει απέναντι στην επιστημονική κοινότητα.

«Το ύφος της δήλωσης του κ. Τσίπρα έρχεται να επιβεβαιώσει την ανάγκη προστασίας του επιστημονικού προσωπικού που από την πρώτη στιγμή το κόμμα του έβαλε στο στόχαστρο, επιχειρώντας την αποδόμηση και την στοχοποίηση προσωπικοτήτων εγνωσμένου κύρους», ανταπαντά η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσθέτει: «Αν, έστω μια φορά, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε στους πολίτες έκκληση να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας αντί να επιλέγει την κορωνοκαπηλεία και το πριόνισμα της Επιστήμης και της επιστημονικής άποψης, ίσως να έπειθε ότι στόχος του είναι η συμβολή στην εθνική προσπάθεια».

Για τον κ. Τσίπρα πάντως «η ασυλία δεν αφορά τους επιστήμονες, καθώς ο ρόλος τους βάσει του νόμου είναι γνωμοδοτικός, αλλά αφορά στα κυβερνητικά στελέχη και τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που απαρτίζουν τις Επιτροπές». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει με την δήλωσή του ότι η τροπολογία αφορά αυτούς που μαζί με υπουργούς συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, ασκώντας ισχυρές πιέσεις προς την κατεύθυνση προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων- «και αφορά αυτούς που ευθύνονται για το 6μηνο αποτυχημένο lockdown και για την κατάρρευση του ΕΣΥ».

Είναι πασιφανές ότι η Κουμουνδούρου ζητώντας ταυτόχρονα τα πρακτικά των συνεδριάσεων θέλει να πείσει ότι η κυβέρνηση «καπελώνει» την Επιτροπή σχετικά με την λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Και αυτό γιατί- όπως λέει ο κ. Τσίπρας- φοβούνται την πιθανότητα κάποιος εκ των επιστημόνων να κληθεί να καταθέσει την αλήθεια για τις πιέσεις και για την ιδιοκτησία κάποιων κρίσιμων αποφάσεων. «Οι ευθύνες όμως που βαραίνουν τον κ. Μητσοτάκη είναι πρωτίστως ηθικές. Και από αυτές, καμία ασυλία δεν θα τον γλιτώσει», αναφέρει με την δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάθεση – χωρίς ενημέρωση των κομμάτων- της τροπολογίας κάνει και η Φώφη Γεννηματά η οποία κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου για τους χειρισμούς. «Κανείς δε ζήτησε να διώκονται οι λοιμωξιολόγοι. Λειτουργούν σε ένα επιστημονικό πλαίσιο, ως ένα γνωμοδοτικό όργανο», επισημαίνει και ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος σημειώνοντας ωστόσο ότι: «Το να φτάσουμε στο άλλο άκρο, να θεσπίζουμε ρήτρες ή ειδικούς κανόνες για να προστατεύουμε αυτούς που είναι επιφορτισμένοι να γνωμοδοτούν, είναι μία υπερβολική κίνηση, που δείχνει και τον πανικό και τον φόβο της κυβέρνησης, ενώ επιβεβαιώνει όλους όσοι υποστηρίζουμε εδώ και καιρό ότι παίζονται και πολιτικά παιχνίδια στο όνομα και γύρω από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων».

Ειδήσεις σήμερα: 

Αναβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's

Από τις 7 το πρωί ψώνια και στα εμπορικά κέντρα - Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Εμβολιασμοί: Ανοίγουν τα ραντεβού για τους 50 - 54 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης