Τσίπρας για το «ακαταδίωκτο»: Στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας

Τσίπρας για το «ακαταδίωκτο»: Στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας

«Η ασυλία αφορά τα κυβερνητικά στελέχη και τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που απαρτίζουν τις Επιτροπές» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας - «Οι ευθύνες όμως που βαραίνουν τον κ. Μητσοτάκη είναι πρωτίστως ηθικές. Και από αυτές, καμία ασυλία δεν θα τον γλιτώσει»

alexis_tsipras12
Έντονη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα για την τροπολογία που κατοχυρώνει το «ακαταδίωκτο» των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η τροπολογία «αποτελεί στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την τραγική διαχείριση της πανδημίας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η ρύθμιση «κυρίως προσβάλλει τους επιστήμονες και διαλύει την όποια εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας έχει απομείνει απέναντι στην επιστημονική κοινότητα, γεγονός εξαιρετικά δυσάρεστο και επικίνδυνο». Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ασυλία «δεν αφορά τους επιστήμονες. Ούτως ή άλλως βάσει του νόμου ο ρόλος τους είναι γνωμοδοτικός. Η ασυλία αφορά τα κυβερνητικά στελέχη και τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που απαρτίζουν τις Επιτροπές», που όπως λέει «συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, ασκώντας ισχυρές πιέσεις προς την κατεύθυνση προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων. Αφορά αυτούς που ευθύνονται για το 6μηνο αποτυχημένο lockdown και για την κατάρρευση του ΕΣΥ», συμπληρώνει.

Η τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των Επιτροπών του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί στυγνή ομολογία ενοχής της...

Posted by Alexis Tsipras on Friday, April 23, 2021


«Για αυτό άλλωστε και η τροπολογία δεν εξαντλείται στο ακαταδίωκτο, αλλά επεκτείνεται στην απαγόρευση κατάθεσης των μελών της Επιτροπής σε περιπτώσεις δικαστικής διερεύνησης. Τι φοβούνται;», διερωτάται και σχολιάζει:

«Μα την πιθανότητα κάποιος εκ των επιστημόνων να κληθεί να καταθέσει την αλήθεια για τις πιέσεις και για την πατρότητα κάποιων κρίσιμων αποφάσεων. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που κρύβουν τόσους μήνες τα πρακτικά των συνεδριάσεων».

«Ο πρωθυπουργός που έχει κάνει σημαία του την ατομική ευθύνη όλων των πολιτών, που μεταβίβασε, προχθές, ακόμη και την ευθύνη του μη εμβολιασμού στους ανθρώπους που δίνουν διασωληνωμένοι τη μάχη για τη ζωή, νομοθετεί ασυλία των συνεργατών του από κάθε ευθύνη για τις αποφάσεις τους», σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας και καταλήγει: «Οι ευθύνες όμως που βαραίνουν τον κ. Μητσοτάκη είναι πρωτίστως ηθικές. Και από αυτές, καμία ασυλία δεν θα τον γλιτώσει».

Ειδήσεις σήμερα:

Μετακινήσεις το Πάσχα: Κίνηση και αυστηροί έλεγχοι στα διόδια της Ελευσίνας – Ποια είναι τα έκτακτα μέτρα

Libération: Ο πρώτος Ευρωπαίος αστροναύτης ταξιδεύει με τον «Δράκο»του Έλον Μασκ

Το ΣτΕ απέρριψε οριστικά την αίτηση Κουφοντίνα για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης