Ξενογιαννακοπούλου (ΘΕΜΑ 104,6): Εκβιασμός προς τον εργαζόμενο οι αλλαγές στα εργασιακά

Ξενογιαννακοπούλου (ΘΕΜΑ 104,6): Εκβιασμός προς τον εργαζόμενο οι αλλαγές στα εργασιακά

Καταλόγισε στην κυβέρνηση διαστρέβλωση όταν μιλάει για 4ήμερη εργασία ενώ σημείωσε, ότι το νομοσχέδιο είναι μια νεοφιλελεύθερη άποψη, αφού ο εργαζόμενος δεν είναι ισότιμος με τον εργοδότη

ksenogiannakopoulou
Την αντίθεση της στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο εξέφρασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Όπως είπε, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση προβλέπει ότι ο εργαζόμενος θα εργάζεται 10ώρο χωρίς όμως να αμείβεται επιπλέον για αυτό. Ενώ, θα δίνεται ρεπό σε βάθος 6μήνου. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου καταλόγισε στην κυβέρνηση διαστρέβλωση όταν μιλάει για 4ήμερη εργασία. Ενώ σημείωσε, ότι το νομοσχέδιο είναι μια νεοφιλελεύθερη άποψη, αφού ο εργαζόμενος δεν είναι ισότιμος με τον εργοδότη.

Ο κόσμος αντιδρά, αγωνιά και αγανακτεί σημείωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου λέγοντας ότι για αυτό ο πρωθυπουργός βγήκε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το νομοσχέδιο αυτό τροφοδοτεί ανισότητες, συμπλήρωσε η πρώην υπουργός.

Και εξήγησε λέγοντας ότι με το νέο νόμο, εκτός από το 10ώρο ενισχύεται ο εκβιασμός προς τον ατομικό εργαζόμενο, η ατομική σύμβαση διότι, βγαίνει η προστασία από καταχρηστικές απολύσεις. Αναιρείται η δικαστική προστασία του εργαζόμενου. Ενώ, είναι εκβιαστικό και όσον αφορά τα συνδικαλιστικά όργανα και τις απεργίες.

«Είναι απαράδεκτό αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση να φέρνει ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο του ταμείο Ανάκαμψης και να το μετατρέπει σε μνημονιακή θηλιά. Κάνει διπλό πραξικόπημα στα εργασιακά δικαιώματα και δημοκρατικό ως προς τις μελλοντικές κυβέρνησης», σχολίασε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ούτε σκληρές μνημονιακές κυβέρνησης δεν τόλμησαν να φέρουν αυτές τις ρυθμίσεις.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα βρει μπροστά της την πολιτική και κοινωνική αντίδραση, «θα το εισπράξει άμεσα το επόμενο διάστημα». Ενώ όπως είπε, η φετινή συγκέντρωση της πρωτομαγιάς στις 6 Μαΐου αποκτά δραματική επικαιρότητα. «Επομένως τα εργασιακά δεν είναι η μητέρα των μαχών για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τον ελληνικό λαό», κατέληξε.


Ειδήσεις σήμερα

Ανησυχία για τα κορωνοπάρτι - Τα σενάρια για πρόωρο άνοιγμα της εστίασης

Λασποβροχές και καταιγίδες σήμερα - Δείτε πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία: 1100 νέες εισαγωγές το περασμένο 48ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης