Βαρβιτσιώτης (ΘΕΜΑ 104,6): Πρέπει να δώσουμε στη διπλωματία μια ευκαιρία

Βαρβιτσιώτης (ΘΕΜΑ 104,6): Πρέπει να δώσουμε στη διπλωματία μια ευκαιρία

Ο Νίκος Δένδιας θα επιδιώξει με το ταξίδι του στην Τουρκία «να ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας» με την Άγκυρα – Τι είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 για την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή αλλά και την προειδοποίηση Σαμαρά ότι θα καταψηφίσει τις συμφωνίες με τα Σκόπια

varvitsiotis_1
Στο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στη Τουρκία αναφέρθηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Όπως εξήγησε, σκοπός είναι να ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα και όχι για να λύσουμε όλα τα θέματα. «Πρέπει να δώσουμε στη διπλωματία μια ευκαιρία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη, σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, έριξε τον σπόρο που σιγά-σιγά ριζώνει. Η Λιβύη είναι μια χώρα σοβαρή για τα θέματα της ενέργειας και πλούσια ενώ αποκάλυψε πως περιμένουμε και επενδύσεις. Η σταθερότητα στη Λιβύη, επαναφέρει και τον έλεγχο στα σύνορα της, άρα και τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.



Κλείσιμο

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως χάρηκε με την τοποθέτησή του στην εξωτερική πολιτική με τέτοια σαφήνεια. Υπογράμμισε πως συμφωνεί με τον πρώην πρωθυπουργό όσον αφορά το Ελσίνκι λέγοντας ότι δεν προσέφερε κάτι στον ελληνοτουρκικό διάλογο. Ερωτηθείς για το εάν ο Κώστας Καραμανλής θέλησε να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορετική ανάγνωση από την Ελληνική κυβέρνηση».

Μιλώντας για τις Συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, τις αντιδράσεις που ενδεχομένως προκύψουν αλλά και την προειδοποίηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι θα τις καταψηφίσει, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε πως «ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας άνθρωπος που είναι συνεπής στις θέσεις του με τον τρόπο που έχει ενδεχομένως πληρώσει και το έχει πληρώσει ακριβά. Εκφράζεται με επάρκεια και συνέπεια για τη στάση που έχει διατηρήσει όλον αυτόν τον καιρό».



Ειδήσεις σήμερα:

Η Μαρία Σάκκαρη στον Δανίκα: «Οι μνηστήρες κάνουν ουρά» - «Είμαι ερωτευμένη με τον Ντάνιελ Κρεγκ»

Γεννηματά: Δεν προσφέρει στην παράταξη όποιος βάζει τις προσωπικές του φιλοδοξίες πρώτα

Νέα καταγγελία στην ενόργανη γυμναστική: «Προπονητής με χτύπησε με τις πατερίτσες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης