Αυτή είναι η γαλλική πρόταση για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού

Αυτή είναι η γαλλική πρόταση για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού

Η πρόταση αφορά την αγορά 4 καινούργιων Belh@rra - H πρώτη θα παραδοθεί το 2025, τρεις θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα - Ενδιάμεσα θα παραχωρηθούν δωρεάν δύο φρεγάτες του γαλλικού ΠΝ - Πού προτείνουν να εκσυγχρονιστούν οι 4 φρεγάτες ΜΕΚΟ του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

belharra-arthro
Την πρότασή τους για την αγορά 4 καινούργιων φρεγατών Belh@rra από το Πολεμικό Ναυτικό παρουσίασαν σήμερα οι Γάλλοι, στην γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα παρόντος του αντιπροέδρου της εταιρείας Naval Group.

Η πρόταση περιλαμβάνει την κατασκευή μία εκ των νέων φρεγατών FDI στην Γαλλία και παράδοσή της στις αρχές του 2025.

Οι άλλες τρεις νέες φρεγάτες, σύμφωνα με την πρόταση, θα ναυπηγηθούν σε ελληνικά ναυπηγεία (όποια η ελληνική πλευρά επιλέξει) και θα έχουν ημερομηνίες παράδοσης το 2027, το 2028 και το 2029.

Ως ενδιάμεση λύση, οι Γάλλοι προτείνουν την δωρεάν παραχώρηση δύο εν ενεργεία φρεγατών του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για την αντιαεροπορική φρεγάτα AAW Jean Bart και την ανθυποβρυχιακή φρεγάτα ASW Latouche-Treville, οι οποίες προτείνεται να παραδοθούν στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις αρχές του 2022. 

Η φρεγάτα Jean Bart έχει ως βασική αποστολή την αντιαεροπορική δράση, υποστηρίζοντας τη ναυτική αεροπορία με πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου αεροπλανοφόρου και πιθανώς εμπορικών πλοίων.

Κλείσιμο
Η φρεγάτα Latouche-Treville έχει ως βασική αποστολή την ανθυποβρυχιακή δράση σε ανοιχτή θάλασσα και την προστασία μονάδων υψηλής αξίας.

Η γαλλική πρόταση περιλαμβάνει επίσης τον εκσυγχρονισμό των 4 φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (Ψαρά, Σαλαμίς, Ύδρα, Σπέτσαι) από την Thales σε ελληνικά ναυπηγεία.

Τα στελέχη της ελεγχόμενης από το γαλλικό δημόσιο Naval Group δεν αποκάλυψαν το κόστος που θα απαιτηθεί για την αγορά των τεσσάρων νέων φρεγατών τύπου FDI (ή Belh@rra), διευκρίνισαν όμως ότι η πρόταση περιλαμβάνει τον οπλισμό των νέων πλοίων και το Follow On Support. «Είμαστε σε ανταγωνισμό με τις άλλες υποψήφιες προτάσεις για το πρόγραμμα ναυπήγησης των τεσσάρων νέων φρεγατών, δεν μπορώ να σας δώσω ποσά» είπε ο αντιπρόεδρος της Naval Group Αλέν Γκιγιού. «Η πρότασή μας διαφέρει από τις άλλες γιατί η παράδοση της 1ης Belh@rra είναι τόσο ταχεία» υποστήριξε ο κ. Γκιγιού αναφερόμενος στην προτεινόμενη παράδοση τής πρώτης από τις τέσσερις φρεγάτες στις αρχές του 2025 και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν θα μπορέσετε να βρείτε ένα πλοίο με τόσο προηγμένες δυνατότητες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανικά ΜΜΕ: Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ;

Δεκτό από το καλοκαίρι το πιστοποιητικό εμβολιασμού από τις αεροπορικές εταιρείες

Δημοσκόπηση GPO: Η ΝΔ 12 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ - Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης