ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η παρουσίαση του σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η παρουσίαση του σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Θα μιλήσουν Αχτσιόγλου και Χαρίτσης

tsipras_axtsioglou
Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά την πανδημία, παρουσιάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, σε μία εκδήλωση με την οποία η Κουμουνδούρου θέλει να σηματοδοτήσει μία μεγάλη πολιτική αντεπίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το σχέδιο έχει εκπονηθεί από τεχνοκράτες και στελέχη, με την εποπτεία της αρμόδιας τομεάρχη Έφης Αχτσιόγλου, η οποία θα μιλήσει στην εκδήλωση, όπως και ο συναρμόδιος τομεάρχης για την Ανάπτυξη Αλέξης Χαρίτσης. Το ενδιαφέρον είναι ότι από την πρωτοβουλία αυτή είναι εκτός ο πρώην τσάρος της Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έχει ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τα αντίστοιχα θέματα υπό την αρμοδιότητά του και θα περίμενε κανείς ότι με το ρόλο που διαδραμάτισε στην πενταετή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε συμβολή στην όλη παρέμβαση του κόμματος.

Τουναντίον είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Τσακαλώτος, απουσιάζει από μία κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετική με την οικονομία. Είχε προηγηθεί εκείνη στις 5 Απριλίου από την τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ για την Τράπεζα Πειραιώς. Σημειωτέον ότι ως υπουργός Οικονομικών είχε χειριστεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα περίμενε κανείς να μετέχει στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο σε εκείνη την εκδήλωση είχαν εμφανιστεί στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Πιλάλης.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τον παραγκωνισμό του κ. Τσακαλώτου από αυτές τις κινήσεις, ως προσπάθεια του κ. Τσίπρα να «διευθετήσει» τα εσωκομματικά προβλήματα και να στείλει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση και ιδίως προς την «αριστερή» πτέρυγα που τον αμφισβητεί συχνά πυκνά, αλλά και να δώσει νέο στίγμα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Τα τρία συμπεράσματα που εξάγουν κομματικοί παράγοντες είναι ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να ξεκαθαρίσει προς τους αμφισβητούν ότι θα επιλέξει ο ίδιος με ποια στελέχη θα προχωρήσει, ότι παίρνει αποστάσεις από την πολιτική Τσακαλώτου, που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την εκλογική ήττα του 2019, αλλά και ότι φλερτάρει με στροφή προς το κέντρο, σβήνοντας από το κάδρο τις «αριστερίστικες ρητορικές», που χαρακτήριζαν παλαιότερα τον ΣΥΡΙΖΑ.


Η εκδήλωση


Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει στις 6 το απόγευμα και η εκδήλωση-συζήτηση έχει τίτλο «Οικονομία - Ανάπτυξη - Κοινωνική Συνοχή - Ο Δρόμος της Επανεκκίνησης». Πέρα από τον κ. Τσίπρα, την κυρία Αχτσιόγλου και τον κ. Χαρίτση θα μιλήσουν εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, Κώστας Μίχαλος (πρόεδρος της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου (πρόεδρος επιμελητηρίου Αθήνας), Γιώργος Καββαθάς (Πρόεδρος ΓΕΣΕΒΕ), η δημιουργός του πλαισίου για τηνπροστασία της πρώτης κατοικίας Λούκα Κατσέλη, ο καθηγητής, κάτοχος της έδρας Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Αιμίλιος Αυγουλέας και ο καθηγητής Εμπορικού Δικαίου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Αυγιτίδης.

Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook και το Youtube.


Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε Λύκειο στο Τενεσί - Ένας μαθητής νεκρός και ένας αστυνομικός τραυματίας

Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 354.000 οι νεκροί-Επικείμενη έρευνα της Γερουσίας αυξάνει την πίεση στον πρόεδρο

Survivor: Το «κόκκινο» πάρτι και στον… τάκο ο Κώστας Παπαδόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης