Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 9% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 9% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά την πανδημία  το 61% ζητάει να χαλαρώσουν τα μέτρα ενώ ένα 17%  επιθυμεί την περαιτέρω αυστηροποίησή τους και ένα 16% που προκρίνει την παράταση της ισχύος τους

dimoskopisi
Με εννέα ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΕΦ.ΣΥΝ. Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%. Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 συγκεντρώνουν από 3%. Την ίδια ώρα ένας στους 5 (ποσοστό 20,5 %) δηλώνουν αναποφάσιστοι και 6% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

Όσον αφορά  το πόσο ευχαριστημένοι είναι οι πολίτες από την κυβέρνηση, το 34% εμφανίζεται γενικά ευχαριστημένο, ενώ το 64% δηλώνει καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένο.
Ωστόσο περισσότερο δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες από την αντιπολίτευση καθώς αρνητικά αξιολογούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 78%, ενώ μόνο 20% εκφράζει ικανοποίηση.

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται κατά 43% αποτελεσματικός ως προς την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων, με το 65% να απαντά ότι είναι δεν συναισθάνεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολιτών.

Από την άλλη πλευρά το 61% ζητάει να χαλαρώσουν τα μέτρα ενώ ένα 17%  επιθυμεί την περαιτέρω αυστηροποίησή τους και ένα 16% που προκρίνει την παράταση της ισχύος τους.Ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, το 63% των πολιτών αξιολογούν σίγουρα και μάλλον αρνητικά την κυβέρνηση, ποσοστό που καταγράφει αύξηση 8% από την προηγούμενη έρευνα.

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει μεθοδικά τα υλοποιούμενα μέτρα, υποστηρίζει το 66% των ερωτηθέντων, άποψη που συμμερίζεται ακόμη και ένα στα δύο άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως «δεξιοί». Το ποσοστό εκτοξεύεται στο 74% στους νέους από 17 εώς 34 ετών.


Ειδήσεις σήμερα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βίντεο που δείχνει τις κινήσεις των εκτελεστών 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο οικισμός Ρομά στο Χαλάνδρι - Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία 

Απεβίωσε ο Ιάκωβος Τσούνης, ο εφοπλιστής που δώρισε την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης