Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βίντεο που δείχνει τις κινήσεις των εκτελεστών

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βίντεο που δείχνει τις κινήσεις των εκτελεστών

Στην εξίσωση της διαλεύκανσης του εγκλήματος φαίνεται ότι συμβάλλουν και οι φωτογραφίες από τη στιγμή της εκτέλεσης του αστυνομικού συντάκτη

karaivaz-0
Βίντεο στο οποίο φαίνονται οι δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ φαίνεται ότι έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα στην εξίσωση της διαλεύκανσης του εγκλήματος φαίνεται ότι συμβάλλουν και οι φωτογραφίες από τη στιγμή της εκτέλεσης του αστυνομικού συντάκτη. 

Σύμφωνα με τον Alpha υπάρχει βίντεο που έχει καταγράψει καρέ - καρέ τους δύο δράστες να βρίσκονται πάνω στη μηχανή, περίπου 300 μέτρα από το σημείο της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις κινήσεις τους φαίνεται ότι κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Το εν λόγω βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου σπιτιού.  Πλέον αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι εάν υπήρχαν συνεργοί στο έγκλημα. Δηλαδή εάν υπήρχαν άτομα που ενημέρωναν τους εκτελεστές για τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ, ή εάν οι εκτελεστές είχαν παγιδεύσει το αυτοκίνητό του με συσκευή GPS.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά οι δύο εκτελεστές φαίνεται ότι είχαν σχεδιάσει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ καθώς παρακολουθούσαν το καθημερινό του πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής τους μετά τη δολοφονία. Όλα δείχνουν ότι αυτή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι. Από κει πέρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για την υπόλοιπη, καθώς και εάν εγκατέλειψαν κάπου το μηχανάκι και άλλαξαν όχημα, με το οποίο μετέβησαν και στον τελικό προορισμό τους.

Τον δολοφόνησαν με 10 σφαίρες - Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση

Δέκα σφαίρες από τις 13 που έριξαν οι δυο δράστες, δέχτηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, τη στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, το μεσημέρι της Παρασκευής. Από αυτές, η μια χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μια στο λαιμό, δυο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του άτυχου δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος. Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Νωρίτερα, η βαλλιστική που ολοκληρώθηκε, έδειξε πως το 9αρι όπλο, με το οποίο οι δυο δράστες σκότωσαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο, ήταν «καθαρό», δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε ανάλογο περιστατικό.

Το οργανωμένο έγκλημα πίσω από τη δολοφονία - Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας και το «λάθος» των δολοφόνων

«Πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κρύβεται αυτό που λέμε οργανωμένο έγκλημα. Η επιλογή του δημοσιογράφου είχε συμβολικό χαρακτήρα και ήταν ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, ακόμη και την ίδια την Αστυνομία που λέει ότι μπορούμε να χτυπάμε όποτε θέλουμε, όποιον θέλουμε και κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει.

Η αφορμή για να τον επιλέξουν ίσως κρύβεται πίσω από τα κείμενα ή τα ρεπορτάζ που έκανε και για αυτό τα ξεσκονίζουμε για να αποκαλύψουμε τους δράστες. Στη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ, έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους και πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να εξιχνιάσουμε σύντομα την υπόθεση».

Κλείσιμο
Με αυτά τα λόγια αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας που έχει άριστη γνώση της υπόθεσης, αποκαλύπτει στο protothema.gr την πρώτη ανάλυση για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Η υπόθεση, έχει αναχθεί σε πρώτη προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και όπως διαβεβαίωσε ο κ. Χρυσοχοίδης εξερχόμενος «με εντολή του πρωθυπουργού θα επισπευσθούν οι διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα και η ελληνική αστυνομία θα βρει σύντομα τους ενόχους και θα τους στείλει στη δικαιοσύνη». Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, από τη βαλλιστική εξέταση στους 13 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο, το 9άρι είναι καθαρό και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλο χτύπημα.

Ειδήσεις σήμερα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τον δολοφόνησαν με 10 σφαίρες - Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση 

Lockdown: Ψώνια αντί για παραλίες προτίμησαν οι Αθηναίοι - Χαμός στην Ερμού 
Ελληνοτουρκικά - Μισέλ: Δύσκολο να προβλέψουμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης