Απίστευτη τουρκική προβοκάτσια λίγο πριν την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία

Απίστευτη τουρκική προβοκάτσια λίγο πριν την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία

Παραληρηματικό βίντεο με τη σφραγίδα της τουρκικής προεδρίας εμφανίζει την Ελλάδα σαν καταφύγιο τρομοκρατών - Το δημοσίευσε ο διευθυντής επικοινωνιών της Φαχρετίν Αλτούν - Πώς απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ - Σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα την Τετάρτη ο Έλληνας ΥΠΕΞ

altun-arthro
Κάθε όριο ξεπερνούν οι Τούρκοι οι οποίοι με κάθε τρόπο δείχνουν πως δεν επιθυμούν μία ειλικρινή προσέγγιση με την Ελλάδα.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος με βίντεο στα social media παρουσιάζει την Ελλάδα ως καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στο παραληρηματικό βίντεο το οποίο φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, η Άγκυρα εμφανίζεται ως ηγέτιδα δύναμη στην προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Την ίδια ώρα, γίνεται αναφορά στην Ελλάδα η οποία παρουσιάζεται ως «ο γείτονας και σύμμαχος του ΝΑΤΟ ο οποίος αποτελεί καταφύγιο των τρομοκρατών».
Στο βίντεο που κοινοποίησε ο Αλτούν γίνεται μία ιστορική αναδρομή στα τέλη της δεκαετίας του '90 όπου παρουσιάζεται με παραπλανητικό τρόπο η ιστορία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και η εμπλοκή της Ελλάδας. Η τουρκική προπαγάνδα φτάνει σε σημείο να κατηγορήσει την χώρα μας πως εκείνη την περίοδο «η Ελλάδα εξόπλιζε τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ ενώ τους παρείχε εκπαίδευση σε στρατόπεδο στο Λαύριο».

Φτάνοντας στο σήμερα, οι Τούρκοι παρουσιάζουν το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Λαύριο ως ορμητήριο Κούρδων και μέρος συγκέντρωσης υποστηρικτών των Κούρδων ανταρτών.

Κλείσιμο
Η προβοκάτσια δεν σταματά εκεί, αφού στην συνέχεια η Αθήνα κατηγορείται ευθέως πως υποστήριξε το Feto του Αμπντουλάχ Γκιουλέν το οποίο αναφέρεται ως υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016.

«Πολλά μέλη του Feto εγκατέλειψαν την Τουρκία και διέφυγαν στην Ελλάδα και ανάμεσά τους βρίσκονταν και 8 αξιωματικοί που συμμετείχαν», αναφέρει το βίντεο.

Ξεπερνώντας κάθε όριο, το τουρκικό βίντεο παραγνωρίζει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και προκειμένου να υποστηρίξει την τουρκική προπαγάνδα αναφέρει πως ο Γκιουλέν έφτασε στο σημείο να ευχαριστήσει την Αθήνα για την μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών.

Τέλος. το βίντεο επικεντρώνεται στην οπτική της Άγκυρας η οποία όπως αναφέρει θεωρεί ότι αυτές οι «παραβάσεις» εναντιώνονται στο ιδεώδες του ΝΑΤΟ. «Η Τουρκία καλεί την γείτονά της να λάβει μέτρα εναντίων των τρομοκρατών του Feto και του ΡΚΚ και να στηρίξει την Τουρκία στην μάχη της ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας» αναφέρει παρουσιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Πώς απαντά η Αθήνα

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κάνει λόγο για «απαράδεκτα μυθεύματα» και προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απράδεκτων μυθευμάτων. Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω βίντεο έρχεται στην δημοσιότητα ενώ έχει γίνει γνωστή η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εισαγγελέας για την επίθεση με βιτριόλι: «Συνέχισε τη ζωή της σαν μην συμβαίνει τίποτα»

Lockdown - Παπαθανάσης: Μετά το Πάσχα με τραπεζάκια έξω το άνοιγμα της εστίασης

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συνάντηση Μητσοτάκη με Χρυσοχοϊδη - Τι ψάχνει η αστυνομία σε κάμερες και κινητά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης