Βουλή: Προ ημερησίας συζήτηση για την πανδημία την Παρασκευή

Βουλή: Προ ημερησίας συζήτηση για την πανδημία την Παρασκευή

Μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

11vouli
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την εξέλιξη της πανδημίας θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021.

Το σχετικό αίτημα για την συζήτηση είχε καταθέσει στις 29.1.21 η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισημαίνοντας την ανάγκη χάραξης εθνικού σχεδίου «αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία».

Η κυρία Γεννηματά ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Χωρίς σχέδιο για ένα ασφαλές και σταδιακό άνοιγμα με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, η Κυβέρνηση παλινωδεί και οδηγεί στην λογική του «lockdown-ακορντεόν» που θα έχει ακόμη πιο καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία. Η κατάσταση επιβαρύνεται ιδιαίτερα από την αβεβαιότητα και καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού» και τόνιζε ότι «Είναι ώρα η Κυβέρνηση να αλλάξει ρότα και να αποδεχθεί διάλογο και συνεννόηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Είναι εθνικά αναγκαίο και επιβάλλεται ένα αποδεκτό και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει ταυτόχρονα πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους δημοσιονομικούς κανόνες που θα ισχύσουν από το 2022, περίοδο επανεκκίνησης, ανάκαμψης των οικονομιών. Ο δρόμος είναι μακρύς, τα προβλήματα είναι μεγάλα και δεν κρύβονται κάτω από το χαλί της τεχνητής όξυνσης που προκαλούν Κυβέρνηση και Αξιωματική αντιπολίτευση».

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα ανοίξει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για να ακολουθήσει η ομιλία της κυρίας Γεννηματά και των υπολοίπων αρχηγών.


Ειδήσεις σήμερα:

Το Ever Given «αποκολλήθηκε» από τη Διώρυγα του Σουέζ - Δείτε βίντεο

Ο Έλληνας που φτιάχνει ηλεκτρικές κιθάρες για τους σταρ... με ξύλα από τον Όλυμπο!

Όσκαρ 2021: Χωρίς κεντρικό παρουσιαστή και φέτος η τελετή απονομής των βραβείων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης