Βαρβιτσιώτης (ΘΕΜΑ 104,6): Η Αθήνα επέβαλε τον ρυθμό της για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής

«Χρειάζεται ψυχραιμία» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής σχολίασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Όπως εξήγησε, η Αθήνα επέβαλε τον ρυθμό της όσον αφορά τη Τουρκία χωρίς να ωραιοποιεί την κατάσταση και εξήγησε ότι χρειάζεται ψυχραιμία.


Εξήγησε παράλληλα, πως η Ελλάδα πράγματι χρησιμοποιεί τη μέθοδο μαστίγιο-καρότο και αυτό γιατί η Αθήνα θέλει να υπάρχει το πλαίσιο των κυρώσεων στο τραπέζι όμως πιστεύει και θέλει να διατηρήσει τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, θεωρεί ότι η ελληνική πλευρά έχει καταφέρει να αναδείξει τη στάση της Τουρκίας σε ένα ζήτημα ευρωτουρκικό και όχι περιφερειακό, ενώ αποκάλυψε πως ακόμη και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μίλησε στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου για τη στάση της Τουρκίας σημειώνοντας πως η στάση της Άγκυρας τον έχει προβληματίσει όπως και της Ρωσίας και της Κίνας.

Για τα επόμενα βήματα Αθήνας-Άγκυρας ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι θα γίνει η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών Δένδια-Τσαβούσογλου, ενώ ο τρίτος γύρος των διερευνητικών επαφών θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Politico: Γιατί ο Μητσοτάκης ήταν ο πιο τυχερός ηγέτης της συνόδου

Θωμαΐδης: Μειώθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής την προηγούμενη εβδομάδα

Κορωνοπάρτι με εκατοντάδες άτομα στην Πάτρα - Φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr