Συνάντηση Μπλίνκεν - Τσαβούσογλου: «Στηρίζουμε τις διερευνητικές Τουρκίας - Ελλάδας»

Συνάντηση Μπλίνκεν - Τσαβούσογλου: «Στηρίζουμε τις διερευνητικές Τουρκίας - Ελλάδας»

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών ζήτησε ξανά την απόσυρση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των S-400- Τσαβούσογλου: Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις

blinken_tsavusoglu
Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ 'Αντονι Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξή του για τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα και τόνισε τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του.

«Συνάντησα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα στις Βρυξέλλες. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας με τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, εξέφρασα τη στήριξή μας για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και τόνισα τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μπλίνκεν.


Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λίγη ώρα αργότερα, ανέφερε πως ο Μπλίνκεν ζήτησε ξανά από τον Τσαβούσογλου την απόσυρση της Τουρκίας από το σύστημα των S-400. 

Τσαβούσογλου: Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι είχε «εποικοδομητικές» συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν για όλες τις πλευρές των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων στην πρώτη δια ζώσης συνάντησή τους μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Μπλίνκεν και Τσαβούσογλου συναντήθηκαν στο κτίριο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και συζήτησαν τη διένεξη σχετικά με την αγορά από την Άγκυρα ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, τις συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδήσεις σήμερα 

200 χρόνια από το 1821: Αρχίζει η μεγάλη γιορτή - Οι εκδηλώσεις, οι καλεσμένοι, το πρόγραμμα

Γεραπετρίτης: Σοβαρή αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Αποφυλακίστηκε και λίγες ώρες μετά διέρρηξε αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης