Λοβέρδος: Πειθαρχικά μέτρα για τους υγειονομικούς που αρνούνται τον εμβολιασμό

Λοβέρδος: Πειθαρχικά μέτρα για τους υγειονομικούς που αρνούνται τον εμβολιασμό

«Είναι δικαίωμα του καθενός να μην θέλει να εμβολιαστεί. Όμως στην παρούσα φάση πρέπει να σταθμιστεί με το δικαίωμα των υπολοίπων για την προστασία της υγείας τους» τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

andreas_loverdos_press_kinal
Μέτρα προστασίας από τους υγειονομικούς που αρνούνται τον εμβολιασμό θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών εξήγησε ότι είναι δικαίωμα του καθενός αν θα εμβολιαστεί ωστόσο ειδικά για τους υγειονομικούς, το δικαίωμα αυτό σταθμίζεται με το δικαίωμα των περισσότερων για την προστασία της υγείας τους. Ο κ. Λοβέρδος πρότεινε δε την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών από υπηρεσίες που έχουν επαφή με ασθενείς ή την επιβολή πειθαρχικών μέτρων πλην της απόλυσης.

«Είναι δικαίωμα του καθενός να μην θέλει να εμβολιαστεί. Όμως στην παρούσα φάση πρέπει να σταθμιστεί με το δικαίωμα των υπολοίπων για την προστασία της υγείας τους. Ειδικά όταν αυτός είναι επαγγελματίας στον χώρο της υγείας και αρνείται να εμβολιαστεί τότε θα πρέπει να αλλάξει χώρο εργασίας και αν το αρνηθεί να εφαρμοστεί το πειθαρχικό δίκαιο πλην της διάταξης απολύσεως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για 1.000 θέσεις επαγγελματιών οπλιτών στον Στρατό Ξηράς

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας σκύλου με τόξο στην Πετρούπολη

Γεωργαντάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι βρεθούν θετικοί στα self tests
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης