ΣΥΡΙΖΑ για Άδωνι Γεωργιάδη: Τα μέτρα ισχύουν μόνο για τους πολίτες;

ΣΥΡΙΖΑ για Άδωνι Γεωργιάδη: Τα μέτρα ισχύουν μόνο για τους πολίτες;

Για σοβαρούς λόγους η οικογένεια ζήτησε και έλαβε ειδική άδεια από την Πολιτική Προστασία απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή του - «Καταστρατηγεί τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει» απαντά η Κουμουνδούρου

georgiadis-adonis
Ποικίλα σχόλια αλλά και αντιδράσεις προκάλεσε ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο twitter με την οποία έκανε γνωστό ότι έγινε νονός σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αεροπαγίτου, στην Αθήνα. Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη έγινε την Κυριακή 14 Μαρτίου. Oι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν άμεσες καθώς, σύμφωνα με την ΚΥΑ που βρίσκεται σε ισχύ, στην Αττική δεν επιτρέπονται βαπτίσεις.

«Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!», έγραψε ο υπουργός στην ανάρτησή του.

adonis1


Η πρώτη αντίδραση για την ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης προήλθε από στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, σχολίασε το γεγονός με την παρακάτω ανάρτηση: «Ενα θέμα με την ισονομία το έχουμε σε αυτή τη χώρα ε; χτεσινό ποστ του AdonisGeorgiadi. Μόνο που σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ. οικ.14453/5.3.2021 οι βαφτίσεις στην Αττική δεν επιτρέπονται. Για τα μέλη της ΝΔ ισχύει άλλη ΚΥΑ;», με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά: «Κυρία Κουτσούμπα θα σας λυπήσω αλλά για τη συγκεκριμένη βάπτιση η οικογένεια για σοβαρούς οικογενειακούς της λόγους έκανε αίτηση και έλαβε άδεια για την πραγματοποίησή της την συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Η άδεια έχει ημερομηνία 05/03/2021 και εξεδόθη από την Πολιτική Προστασία».

Κλείσιμο
antdraseis_adonis



ΑΔΟΝΙΣ_ΑΠ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Η αυτά ισχύουν - υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού - μόνο για τους απλούς πολίτες;». Αυτό το ερώτημα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο που εξέδωσε, αναφέροντας ότι «ο κ. Γεωργιάδης από χθες διαφημίζει ότι συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει».

Γεωργιάδης: «Η βάπτιση στην οποία παρευρέθηκα χθες ως νονός, πραγματοποιήθηκε νομίμως κατόπιν αδείας»

«Η βάπτιση στην οποία παρευρέθηκα χθες ως νονός, πραγματοποιήθηκε νομίμως κατόπιν αδείας που εξέδωσε στις 05/03/2021 η Πολιτική Προστασία όταν οι γονείς του παιδιού έκαναν την σχετική αίτηση» αναφέρει σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει πως αυτή είναι μία διαδικασία που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αν έχει σοβαρούς λόγους και παραθέτει τη βεβαίωση κατ' εξαίρεσης τέλεσης θρησκευτικής τελετής.

Στις δύο νέες αναρτήσεις, ο κ. Γεωργιάδης προσθέτει: «Απίστευτη η υποκρισία των Αριστερών. Τρελαίνονται που έγινε μία βάπτιση χθες στην Αθήνα και μιλούν για καταπάτηση των απαγορεύσεων (χωρίς να σκέφτονται καν ποιοι μπορεί να είναι οι σοβαροί λόγοι εξαίρεσης) ενώ κάθε μέρα κάνουν διαδηλώσεις παραβιάζοντας όλες τις απαγορεύσεις. Οι άνθρωποι που έκαναν πορείες, συγκεντρώσεις, επεισόδια κ.λπ. ζητώντας να παραβιαστούν οι νόμοι για να γίνει το χατήρι σε έναν αμετανόητο δολοφόνο, σκανδαλίστηκαν διότι δόθηκε η άδεια νομίμως να βαπτιστεί χθες ένα παιδάκι Χριστιανός, για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους...αριστερά..».

adonis2
adonis3




Ειδήσεις σήμερα:

Γρήγορες διαδικασίες για τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια
Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή και ποιοι έκπτωση το Μάρτιο

Όσκαρ 2021: Βγήκαν οι υποψηφιότητες - Δείτε ποιοι διεκδικούν φέτος το χρυσό αγαλματίδιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης