Η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον Γιάννη Κωστόπουλο

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον Γιάννη Κωστόπουλο

«Του ζήτησα να βρεθούμε οι δυο μας και του είπα ότι απευθύνομαι όχι στον τραπεζίτη αλλά στον ευπατρίδη Γιάννη Κωστόπουλο»

venizelos-54
Δυο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη ζωή του Γιάννη Κωστόπουλου που έφυγε από τη ζωή έχοντας κυριαρχήσει για χρόνια στο τραπεζικό τοπίο της χώρας, δίνει με ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μεταφέρει άγνωστες πτυχές.

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Οφείλω να καταγράψω δυο χαρακτηριστικές στιγμές του Γιάννη Κωστόπουλου που έφυγε από τη ζωή έχοντας κυριαρχήσει για χρόνια στο τραπεζικό τοπίο της χώρας.

Η πρώτη είναι η εικόνα του στο Metropolitan Museum της Ν.Υόρκης, στα εγκαίνια της έκθεσης The Glory of Byzantium, τον Μάρτιο του 1997. Με την ικανοποίηση για την τεράστια επιτυχία και απήχηση της έκθεσης γραμμένη στο πρόσωπό του, κυριαρχούσε στην εκδήλωση, ως ο φυσικός οικοδεσπότης μιας προσπάθειας που στήριξε όχι μόνο οικονομικά. Η έκθεση αυτή μαζί με τη σχεδόν παράλληλη έκθεση των Θησαυρών του Αγίου Όρους στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης έδωσαν εντυπωσιακή ώθηση στο ενδιαφέρον για το Βυζάντιο και την Ορθοδοξία διεθνώς.

Η δεύτερη, το 2011, αρχές του 2012, στις αλλεπάλληλες συναντήσεις μου με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών για την προετοιμασία της δραστικής παρέμβασης στο δημόσιο χρέος που θα άνοιγε και μια νέα, καθόλου εύκολη, σελίδα για το τραπεζικό σύστημα. Υπήρχαν επιφυλάξεις, τεχνικά ερωτήματα, φόβοι και από την υψηλού επιπέδου ομάδα της δικής του τράπεζας. Του ζήτησα να βρεθούμε οι δυο μας και του είπα ότι απευθύνομαι όχι στον τραπεζίτη αλλά στον ευπατρίδη Γιάννη Κωστόπουλο από τον όποιον ζητώ να επιτελέσει ένα καθήκον εθνικό. Δεν χρειάστηκε να πούμε τίποτα περισσότερο.



Ειδήσεις σήμερα:

Δύο νέες συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη

Ξεπέρασε τα 100 δισ. η περιουσία του Γουόρεν Μπάφετ - Μόνο 5 άνθρωποι τον ξεπερνούν σε πλούτο!

Πλαστό τεστ με 17 ευρώ και... πιστοποιητικό «fit to fly» για σκυλίτσα και νερό βρύσης!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης