Σκρέκας: Μέσα στο 2021 οι πρώτες υπογειοποιήσεις σε εναέρια καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ

Σκρέκας: Μέσα στο 2021 οι πρώτες υπογειοποιήσεις σε εναέρια καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ

Ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι ανατίθεται άμεσα μελέτη προτεραιοποίησης των περιοχών, στις οποίες θα γίνουν οι πρώτες υπογειοποιήσεις – Ποιες περιοχές προηγούνται

skrekas_kwstas
Yπογειοποιήσεις εναερίων καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ εντός του έτους προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι πριν την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια», η κυβέρνηση είχε σχεδιάσει ευρείες υπογειοποιήσεις εναερίων καλωδίων, μήκους 2.000 χιλιομέτρων, τα επόμενα χρόνια. Όπως είπε, «μετά από απόφαση που πήραμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ την προηγούμενη εβδομάδα, ανατίθεται άμεσα μελέτη προτεραιοποίησης των περιοχών, στις οποίες θα προχωρήσουν, εντός του έτους, οι πρώτες υπογειοποιήσεις».

Από την πλευρά της, η κυρία Πιπιλή αναφέρθηκε στα απαράδεκτα καλώδια «που κρέμονται» σε τοπία και μνημεία της χώρας με ιδιαίτερο κάλλος, συγχαίροντας δήμους όπως της Τριφυλίας και της Σαντορίνης, που προχώρησαν στην κατάργηση των εναερίων καλωδίων. Σημείωσε επίσης, την ευκαιρία αξιοποίησης πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης από το αρμόδιο υπουργείο, στην κατεύθυνση της υπογειοποίησης των δικτύων ηλεκτροδότησης, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη του φυσικού πλούτου και την προστασία των οικογενειών που κατοικούν σε αστικές περιοχές με δασικό πλούτο.

Ανταπαντώντας, ο κ. Σκρέκας είπε ότι προτεραιότητα στην υπογειοποίηση των εναερίων καλωδίων έχουν, πρώτον, περιαστικά δάση και άλλα δάση στα οποία διέρχονται γραμμές μέσης τάσης, όπως ο δρυμός της Πάρνηθας και βουνά της Εύβοιας, δεύτερον οι οικισμοί και σημεία πόλεων με πυκνή βλάστηση, όπως ο βόρειος τομέας της Αττικής και περιοχές της Εύβοιας «για τις οποίες θα δώσουμε σκληρό αγώνα να ξεκινήσουμε την υπογειοποίηση έως το τέλος του χρόνου», και τρίτον, περιοχές με παραδοσιακούς και ελκυστικούς στον τουρισμό προορισμούς, όπως παραδοσιακοί οικισμοί σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, «όπου σε ένα πανέμορφο τοπίο, βλέπουμε άχαρους στύλους».

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι δεν πληρώνουν φόρο ακινήτων - Αυξάνονται όσοι δικαιούνται απαλλαγή

Υπό κατάληψη το κτίριο της Πρυτανείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Σχοινάς: Η Κομισιόν ετοιμάζει πακέτο για άνοιγμα μετακινήσεων, πιστοποιητικά εμβολιασμού και κινητικότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης