Φωτίου: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει

Φωτίου: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει

Πληρεξούσιος δικηγόρους του πολυισοβίτη ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Πλεύρης

fotiou
Για καταπάτηση των δικαιωμάτων του τρομοκράτη, δολοφόνου της «17Ν» κατηγόρησε την κυβέρνηση η Θεανώ Φωτίου στην Βουλή προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Θάνου Πλεύρη ο οποίος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει ρόλο «πληρεξούσιου δικηγόρου του πολυισοβίτη».

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «Συζητούμε ένα δικαιωματικό νομοσχέδιο την ώρα που τα δικαιώματα κρατουμένων καταπατούνται. Τα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα καταπατούνται. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει. Να σεβαστεί η κυβέρνηση τους νόμους και να αποδείξει ότι η ελληνική δημοκρατία είναι κράτος δικαίου». Η κυρία Φωτίου αναφέρθηκε και στα θέματα τις επικαιρότητας λέγοντας πως «Αυτές τις ημέρες ζήσαμε την αποτυχία του επιτελικού κράτους που χάθηκε κάτω από το χιόνι σε μια προαναγγελθείσα κακοκαιρία» και ότι «η κορυφή της ελληνικής πολυκατοικίας, ο πρωθυπουργός και η υπουργός δηλώνουν εξαπατημένοι από τον άνθρωπο που διόρισαν. Επι 3 εβδομάδες με την σιωπή τους σηματοδοτούν έμπρακτη συγκάλυψη».

Ο κ. Πλεύρης σε tweet έγραψε «Η @TheanoFotiou ως εισηγήτρια του @syriza_gr καλεσε τη @neademokratia να ικανοποιήσει τα αιτηματα του #κουφαντινα. Ο @syriza_gr πληρεξούσιος δικηγορος του πολυισοβιτη. Ο κρατούμενος θα εκτίσει την ποινή του όπως ο νόμος ορίζει και όχι όπως ο ίδιος και οι οπαδοί του ζητούν».


Ειδήσεις σήμερα: 

Σεξουαλικές κακοποιήσεις: Έρχεται η ώρα του «βοηθού» του Λιγνάδη να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη

Υπόθεση Λιγνάδη: Η ΜΚΟ Praksis συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο

Κατά 58% αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι τον Φεβρουάριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης