Βούλτεψη (ΘΕΜΑ 104.6): Τον έλεγχο της ΕΡΤ τον ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι η ΝΔ

Βούλτεψη (ΘΕΜΑ 104.6): Τον έλεγχο της ΕΡΤ τον ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι η ΝΔ

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να βρουν μια θεσμική λύση για τους διορισμούς, τόνισε η υφυπουργός Μετανάστευσης και αρμόδια για την ένταξη

voultepsi
«Στην ΕΡΤ το μόνο που ήθελε ο Τσίπρας και ο Παππάς και γενικότερα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να ελέγξουν τα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε η υφυπουργός Μετανάστευσης και αρμόδια για την ένταξη, Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τη τροπολογία που κατέθεσε η αντιπολίτευση για τον διορισμό διοίκησης της ΕΡΤ.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 υπογράμμισε πώς η Νέα Δημοκρατία από το 2014, είχε ιδρύσει ένα εποπτικό συμβούλιο, από το οποίο προέκυπτε με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και το νομικό συμβούλιο του κράτους ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ. Ωστόσο, όπως είπε η κ. Βούλτεψη, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην κυβέρνηση το κατήργησε και διόρισε ο τότε αρμόδιος υπουργός στις θέσεις αυτές συγκεκριμένα πρόσωπα.

Συμπλήρωσε δε, πως δεν άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ την ΕΡΤ, αλλά η Νέα Δημοκρατία που ίδρυσε τη δημόσια τηλεόραση και μετά τη ΝΕΡΙΤ. Η ίδια, πάντως, δεν φάνηκε αρνητική σε ένα ενδεχόμενο να γίνονται προκηρύξεις για τις θέσεις, πράγμα που όπως είπε ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να υπάρχει ένα συμβούλιο στο οποίο θα πηγαίνουν τα πρόσωπα και να γίνεται προκήρυξη». Πρόσθεσε, πως η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να βρουν μια θεσμική λύση για τους διορισμούς.

Στα θέματα της δικής της αρμοδιότητας, η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στις δομές φιλοξενίας. Παρότι όπως είπε υπάρχει θέρμανση στα καταλύματα, είναι δύσκολες οι συνθήκες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καζάνι που βράζει το θέατρο: Έρχονται νέες καταγγελίες

Τι ισχύει προς το παρόν για τη διπλή μάσκα και τι αναμένεται να αλλάξει ως το τέλος της εβδομάδας

Ναύπακτος: Σεισμός 4,9 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης