Ανυποχώρητοι οι Τούρκοι για το Κυπριακό: «Συζητάμε μόνο τη λύση δυο κρατών» είπε ο Οκτάι

Ανυποχώρητοι οι Τούρκοι για το Κυπριακό: «Συζητάμε μόνο τη λύση δυο κρατών» είπε ο Οκτάι

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας βρέθηκε στα Κατεχόμενα και συναντήθηκε με τον Ερσίν Τατάρ - «Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη, οι Έλληνες είναι αναχρονιστικοί και τα θέλουν όλα δικά τους» ανέφερε

oktay_tatar
Στα Κατεχόμενα βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΤΔΒΚ, Ερσίν Τατάρ και συζήτησαν για το Κυπριακό, τα Βαρώσια και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά το τέλος της συνάντησής τους, ο Οκτάι, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, επανέλαβε τη σκληρή στάση της Τουρκίας για «λύση δυο κρατών» στο Κυπριακό ζήτημα ενόψει και της ανεπίσημης σύσκεψης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο με την ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Σαν μητέρα χώρα και εγγυήτρια δύναμη, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Τουρκοκύπριους χωρίς όρια, στη μάχη τους για τα νόμια δικαίωματά τους. Τους υποστηρίζουμε πλήρως στο ζήτημα των Βαρωσίων. Οι Έλληνες και οι Κύπριοι δεν μπορούν να δεχτούν το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου. Δεν βλέπουν πως κι εκείνοι ωφελούνται από αυτή την εξέλιξη. Δεν ακούνε και δεν βλέπουν. Εμείς το λέμε δικαιοσύνη, εκείνοι είναι αναχρονιστικοί» είπε αρχικά ο Οκτάι.

Και συνέχισε: «Δεν θα αφήσουμε μόνους τους Τουρκοκύπριους. Υπάρχουν δυο διαφορετικοί κόσμοι, δυο διαφορετικές δημοκρατίες και δυο διαφορετικά κράτη στο νησί. Δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή των δυο κρατών, είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό και αυτό θα συζητήσουμε. Οι Έλληνες δεν θέλουν για χρόνια τον διαμοιρασμό σε αυτή την περιοχή».

Από την πλευρά του, ο Ερσίν Τατάρ, κινούμενος στο ίδιο πνεύμα, είπε πως βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με αντιπροσώπους διεθνών αποστολών, επισήμανε πως η ανεπίσημη σύσκεψη για το Κυπριακό θα γίνει στα τέλη Μαρτίου και συμπλήρωσε πως «είμαστε σε πλήρη ευθυγράμμιση με την Τουρκία για τη λύση στο Κυπριακό, συμφωνούμε 100%».

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ομολογία» φον ντερ Λάιεν: Αργήσαμε με τις εγκρίσεις εμβολίων

Σχολεία: Τι θα ισχύσει στην τηλεκπαίδευση - Ποιες ώρες θα γίνονται τα μαθήματα

Θεσσαλονίκη: Έρευνα για τον αγνοούμενο ράπερ Lamanif - «Χτενίζει» την πόλη η αστυνομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης