Ελλάδα-Αίγυπτος-Σαουδική Αραβία-ΗΑΕ-Μπαχρέιν-Ιορδανία-Κύπρος: Πολυμερές φόρουμ στην Αθήνα

Ελλάδα-Αίγυπτος-Σαουδική Αραβία-ΗΑΕ-Μπαχρέιν-Ιορδανία-Κύπρος: Πολυμερές φόρουμ στην Αθήνα

Συνάντηση επτά χωρών της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής την Πέμπτη στην Αθήνα με οικοδεσπότη τον Νίκο Δένδια - Τι σημαίνει το φόρουμ «Φιλία»

dendias_shoukry
Επτά χώρες της περιοχής της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής μέχρι τον Περσικό Κόλπο αποφάσισαν να συντονίσουν την δράση τους σε περιφερειακά ζητήματα με σκοπό να ενισχύσουν τις συνθήκες για την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. 

Επειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και εντατικές διαβουλεύσεις επί πολλές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια επισκέψεων και συνομιλιών του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου συγκαλείται στην Αθήνα πολυμερές φόρουμ επτά χωρών της περιοχής. Η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα*, το Μπαχρέιν, η Ιορδανία, η Κύπρος και η Ελλάδα θα συναντηθούν σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και θα αναζητήσουν τρόπους για να εκφράσουν τη συναντίληψή τους για περιφερειακά θέματα ασφάλειας. Το πολεμερές φόρουμ «Φιλία» θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Από τη συνάντηση των επτά υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να προβληθεί η διάθεση συνεργασίας της ομάδας των επτά χωρών από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και την Μέση Ανατολή.

Αν μη τι άλλο, το φόρουμ «Φιλία» θα προβάλλει και την σημασία της Ελλάδας ως «γέφυρας» για τη συνεργασία της ΕΕ με χώρες της αραβικής χερσονήσου, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου.

*Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα εκπροσωπηθούν στη συνάντηση των επτά στο φόρουμ «Φιλία» από την υπουργό Επικρατείας λόγω προσωπικού κωλύμματος του Εμιρατινού υπουργού Εξωτερικών.


Ειδήσεις σήμερα

«Βόμβα» από ειδικούς: Περίπου 35% υψηλότερος κίνδυνος θανάτου από Covid-19 με τη «βρετανική» μετάλλαξη

Αδίστακτη δασκάλα ασελγούσε σε ανήλικη μαθήτρια μέσα στην τάξη «μπλοκάροντας την πόρτα με το σώμα της»

Αμερικανίδα ήπιε αντισηπτικό χεριών, πέθανε και η οικογένειά της μηνύει την εταιρεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης