Βέμπερ: Nα υπερασπιστούμε την ιδέα της ύπαρξης διεθνούς συνεργασίας

«Ενδεχόμενη απαγόρευση των εξαγωγών εμβολίων, δεν είναι κάτι που δεν μπορούμε να φανταστούμε», είπε

veber
Στη διαφάνεια των συμβολαίων με τις φαρμακευτικές εταιρείες εμμένει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο κ. Βέμπερ μίλησε σε δημοσιογράφους μία ημέρα πριν από την διαδικτυακή εκδήλωση του ΕΛΚ για τον καρκίνο με τίτλο «Ενωμένοι εναντίον του καρκίνου» και έκανε αναφορά και στο ζήτημα των εμβολίων.

«Πρέπει να εργαστούμε πιο εντατικά, όπως έκανε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν την Κυριακή (σ.σ.: πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής φαρμακευτικών εταιρειών), σε μια συμμαχία όλων των φαρμακευτικών εταιρειών», σημείωσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Προσέθεσε ότι «για τις επόμενες εβδομάδες πιθανή απαγόρευση των εξαγωγών (εμβολίων) δεν είναι κάτι που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Μία απαγόρευση των εξαγωγών πρέπει να είναι μία επιλογή στο τραπέζι της ΕΕ». Τόνισε ωστόσο ότι «προς το παρόν προσπαθούμε να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε την ιδέα της ύπαρξης διεθνούς συνεργασίας».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ επισήμανε ότι «αυτό που χρειαζόμαστε είναι γεγονότα και διαφάνεια. Ως ΕΛΚ επιμένουμε στην διαφάνεια των συμβολαίων, είναι χρήματα των φορολογούμενων». Σχετικά με την AstraZeneca ανέφερε ότι «το πραγματικό πρόβλημα στη συζήτηση με την AstraZeneca είναι ότι δεν έχουμε πρόσβαση στο βρετανικό συμβόλαιο. Το ερώτημα είναι τι υποσχέθηκε η AstraZeneca στους Βρετανούς κι αν έχουν προνομιακή πρόσβαση».

Ο κ. Βέμπερ μιλώντας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού σημείωσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό» προσθέτοντας ότι υπήρξε ήδη θετικό αποτέλεσμα από το Συμβούλιο την τελευταία φορά κι ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση.

Όσον αφορά τον αγώνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου, τόνισε ότι το ΕΛΚ υποσχέθηκε να εστιάσει σ'αυτή τη μάχη σημειώνοντας ότι η covid πρέπει να μας κινητοποιήσει. Η επιστήμη θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερα βήματα σε μικρότερο χρόνο.

Η Σίντι Φράνσεν, συντονίστρια της Επιτροπής για τη μάχη κατά του καρκίνου, ανέφερε ότι «σε κάθε βήμα που κάνουμε, βάζουμε πρώτα τον ασθενή» τονίζοντας ότι η ώρα για δράση είναι τώρα.

Κλείσιμο
Η εκδήλωση του ΕΛΚ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, από τις 16.10 μέχρι τις 18.00 Ελλάδος. Μεταξύ αυτών που θα συμμετάσχουν είναι ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σεφερίν, ο Ερίκ Αμπιντάλ παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που είχε διαγνωστεί με καρκίνο και η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Ποια είναι τα δύο νέα, μυστηριώδη πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση

Χουλουσί Ακάρ: Ναι στο διάλογο με την Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική μας για Αν. Μεσόγειο

Έβρος: Νέο βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του άτυχου πυροσβέστη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης