Κεγκέρογλου: Η κυβέρνηση πρέπει να εντάξει το υγειονομικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά

Κεγκέρογλου: Η κυβέρνηση πρέπει να εντάξει το υγειονομικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά

«Η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η κοινωνία» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής

keke12
Σφοδρή κριτική για την διαχείριση της πανδημίας και των οικονομικών της συνεπειών άσκησε ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης χαρακτηρίζονται από «ανικανότητα και έλλειψη βούλησης» και πρόσθεσε ότι τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν καταφέρει να «συγχρονιστούν για τη διαμόρφωση κοινού μετώπου αντιμετώπισης της πανδημίας και των συνεπειών της».

«Δεν αξιοποίησε η κυβέρνηση τις προτάσεις μας για στήριξη των μικρομεσαίων, των καταστηματαρχών, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων» τόνισε μεταξύ άλλων για να προσθέσει «η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η κοινωνία και εκτός από τα λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, δείχνει απίστευτη αναβλητικότητα σε αναγκαίες και κρίσιμες αποφάσεις».

«Ο εφησυχασμός της Κυβέρνησης είναι χαρακτηριστικός με αποτέλεσμα να λαμβάνει αναγκαίες αποφάσεις με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Για παράδειγμα:

1. Η κυβέρνηση έφερε τον Νοέμβριο τροπολογία για στελέχωση των ΜΕΘ αν και το ζητούσαμε ως Κίνημα Αλλαγής από τον Μάρτιο.

2. Τον Μάιο προτείναμε πρόγραμμα για e-shop και το προκηρύσσει αρχές Δεκεμβρίου.

3. Ζητήσαμε κανόνες για την τηλεργασία από τον Μάρτιο και ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί.

4. Αναδείξαμε την ανάγκη για προετοιμασία του συστήματος εκπαίδευσης εξ αποστάσεως από την πρώτη στιγμή και ακόμη δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα.

5. Προτείναμε το ενδιάμεσο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας και η Κυβέρνηση συνεχίζει με αποσπασματικά μέτρα.

6. Καταθέτουμε πρόταση για υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα του λιανεμπορίου (ανά περιφερειακή ενότητα ή και πόλη ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

7. Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την επιτάχυνση της απονομής εκκρεμών συντάξεων και ο κ. Βρούτσης την υιοθέτηση μετά από 1,5 χρόνο και ενώ στο μεταξύ διπλασιάστηκαν οι αιτήσεις».

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να δεχθεί την τροπολογία που επανακατάθεσε το Κίνημα Αλλαγής για να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά το υγειονομικό προσωπικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκληρό «lockdown» στη Δυτική Αττική - Όλα τα μέτρα - «Πυρετός» για τα εμβόλια

Forbes: Τα οφέλη της Ελλάδας από την αμυντική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα δέκα συστατικά που περιέχει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Όχι, δεν περιέχει... τσιπάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης