Χριστοδουλάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με μια μετριοπαθή σοσιαλδημοκρατία

Χριστοδουλάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με μια μετριοπαθή σοσιαλδημοκρατία

«Στο Κίνημα Αλλαγής, έχουμε σταθερή στρατηγική, είμαστε υπεύθυνη, σοβαρή και μαχητική αντιπολίτευση. Έχουμε αντιπροτάσεις, επιχειρηματολογία και σεβόμαστε τη μάχη του Ελληνικού λαού μέσα σε αυτή τη συγκυρία της πανδημίας», τόνισε ο γραμματέας του κόμματος

christodoulakis_manolis_kinima_allagis
Στο ρευστό πολιτικό σκηνικό, λόγω της πανδημίας, απέδωσε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6».


Όπως είπε, «η κυβέρνηση είχε, ήδη έναν χαμηλό πολιτικό πήχη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ενώ, ο τελευταίος χρόνος, λόγω της ιδιαιτερότητας του, έχει μια συσπείρωση γύρω από την κυβέρνηση».

Όμως, όπως εξήγησε, «η περίοδος ανοχής, θα τελειώσει και θα απελευθερωθεί ένα κομμάτι του κεντρώου χώρου». Συνέχισε λέγοντας πως «αυτό το πολιτικό κενό, με τη στάση συνέπειας θα ανταμειφθεί. Το παλαιό δίπολο δεν έχει αποκατασταθεί». Παράλληλα έδωσε και ένα χρονικό περιθώριο, ότι όταν τελειώσει η κρίση θα μπορέσει να ανεβάσει τις δυνάμεις του το Κίνημα Αλλαγής.

Κλείσιμο
Παράλληλα, είπε πως συμφωνεί με τον Ανδρέα Λοβέρδο στον υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής. «Όλοι μας συμφωνούμε απόλυτα. Εγώ μάλιστα θα μπορούσα να υπερβάλω κιόλας ότι δεν φτάνει απλά ο υπερδιπλασιασμός... εγώ θα ήθελα, να προτείνω και τον υπερτριπλασιασμό για να είμαστε και ακόμα ισχυρότεροι. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό», ανέφερε.

Όπως είπε, «μια δυναμική διψήφιων ποσοστών θα μας δώσει έναν κορμό της επόμενης ημέρας». Συμπλήρωσε, πως «έχουμε σταθερή στρατηγική, είμαστε υπεύθυνη, σοβαρή και μαχητική αντιπολίτευση. Έχουμε αντιπροτάσεις, επιχειρηματολογία και σεβόμαστε τη μάχη του Ελληνικού λαού μέσα σε αυτή τη συγκυρία της πανδημίας».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον, πως είναι ένα κόμμα που δεν έχει αποφασίσει τι ταυτότητα θέλει να έχει. Όπως είπε, «το πρόβλημα του είναι ότι δεν μπορεί μέσω της εξουσίας να συγκολλάει από κάτω, δεν έχει αποφασίσει τι ταυτότητα θέλει».

Πρόσθεσε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει καμία σχέση με μια μετριοπαθή σοσιαλδημοκρατία». Ο  γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε παράλληλα, πως ο λόγος που εμποδίζεται μια συνεννόηση μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου, είναι πως «αυτό που εκπροσωπούν και εκφράζουν, δεν έχει καμία σχέση με εμάς».

«Υπάρχει στη χώρα μας μια μεγάλη κοινωνική βάση που αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική, η οποία καλώς ή κακώς, δεν μπορεί να ταυτιστεί ως διακυβέρνηση και αντιπολίτευση που δείχνει όρους αντιδραστικούς και διχαστικούς», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα: 

AstraZeneca για καθυστερήσεις εμβολίων: Δεν αδικήσαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέα μέτρα για επιχειρήσεις: Επιδότηση πάγιων δαπανών - «Κούρεμα» ενοικίων - Τι αλλάζει για τις επιταγές

Παγωμένη η νύχτα στη χώρα: Σε ποιες περιοχές υποχώρησε ο υδράργυρος κάτω από το μηδέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης