Χριστοδουλάκης: Η πανδημία απαιτεί σχέδιο και στήριξη στην πράξη- Διαρκείς παλινωδίες και ανακολουθίες από την κυβέρνηση

Χριστοδουλάκης: Η πανδημία απαιτεί σχέδιο και στήριξη στην πράξη- Διαρκείς παλινωδίες και ανακολουθίες από την κυβέρνηση

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, επισκέφθηκε τα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

XRISTODOULAKIS34
«Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση λειτουργεί σπασμωδικά, χωρίς σχεδιασμό με ανακολουθίες στις αποφάσεις και με σκληρά λοκ - νταουν που είναι αναποτελεσματικά», τόνισε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης αμέσως μετά την επίσκεψή του στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης.

O Μανώλης Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι «πολλά από τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έχουν μείνει στα χαρτιά».

ΚΙΝΑΛ

Δήλωσε ότι στις «προετοιμασίες εμβολιασμού του πληθυσμού υπάρχουν ελλείψεις», ενώ την ίδια στιγμή «έχουμε αποφάσεις δυο μέτρα και δύο σταθμά που κάνουν τους πολίτες να νοιώθουν ότι υπάρχει αδιαφάνεια», ενώ από την άλλη «χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβερνητική διαχείριση».

«Η πανδημία είναι εδώ απαιτεί ψυχραιμία και αξιόπιστο σχέδιο», τόνισε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής.

Τέλος αναφερόμενος στην απολιγνιτοποίηση που πλήττει περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει «ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο που θα μπορέσει να καταστήσει εις το μέλλον ενεργές αυτές τις περιοχές, να διατηρήσει την οικονομία τους ανθηρή στο δρόμο για μια δίκαιη μετάβαση».

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον βουλευτή και τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Πουλά και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Πάρι Κουκουλόπουλο, επισκέφθηκε τους δημάρχους Κοζάνης και Εορδαίας και είχε συναντήσεις με τους διοικητές των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.




Ολόκληρη η δήλωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη

«Βρεθήκαμε σήμερα στην Κοζάνη, σε μία από τις από τις περιοχές που δοκιμάζεται ίσως περισσότερο από κάθε άλλη, από την πανδημία του κορωνοϊού. Βρεθήκαμε εδώ για να συζητήσουμε από κοντά με τους τοπικούς φορείς, και κυρίως με τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Να τους ευχαριστήσουμε για τον καθημερινό τους αγώνα και να τους εκφράσουμε την έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση μας. Με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Βλέπουμε δυστυχώς την κυβέρνηση, ειδικά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας να λειτουργεί απόλυτα σπασμωδικά, χωρίς κανέναν σχεδιασμό, με διαρκείς παλινωδίες και ανακολουθίες. Με τη στρατηγική του «ράβε-ξήλωνε», με μοναδικό εργαλείο τα σκληρά lockdown και χωρίς κανένα σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα της χώρας.

Με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που ανακοινώθηκαν να είναι ακόμα στα χαρτιά, υποδεικνύοντας τον ελλιπή σχεδιασμό και την έλλειψη προετοιμασίας ακόμα και στον εμβολιασμό του πληθυσμού. Με την έλλειψη διαφάνειας, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις της, την επιλεκτική αποφασιστικότητα, να κάνουν τους πολίτες να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβερνητική διαχείριση.

Και ειδικά για την περιοχή της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, συνολικά, με τα προβλήματα της να είναι υπαρκτά και ανεξάρτητα από το βάρος της πανδημίας, απαιτείται σήμερα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Ένα σχέδιο δίκαιο, ρεαλιστικό, βιώσιμο και υλοποιήσιμο ώστε η περιοχή να μπορέσει να παραμείνει κοινωνικά δυναμική, οικονομικά ενεργή και πληθυσμιακά ανθηρή, σε ένα καλύτερο και βιώσιμο περιβάλλον στο δρόμο για την μετά-λιγνίτη εποχή».

Ειδήσεις σήμερα

Οι εισβολείς του Καπιτωλίου: Ο κερασφόρος, ο hater της Πελόζι και ο... γελαστός κλέφτης

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 52χρονος δραπέτης φυλακών

Ρωσία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από κατάρρευση πάγου σε καταρράκτη στην Καμτσάτκα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης