Μπορέλ σε Τσαβούσογλου: Θέλουμε βιώσιμη αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο

Μπορέλ σε Τσαβούσογλου: Θέλουμε βιώσιμη αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο

Την ανησυχία του για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, επισήμανε το Νο1 της ευρωπαϊκής διπλωματίας στον υπουργό Εξωτερικών του Ερντογάν

CH-BO
Λίγες ώρες μετά από την ορκωμοσία Μπάιντεν, ο υπουργός Εξωτερικών της Άγκυρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου άκουσε στις Βρυξέλλες από τον Ζοζέπ Μπορέλ, Νο1 της ευρωπαϊκής διαπλωματίας, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ανήσυχη για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Ο Τσαβούσογλου πραγματοποιεί μία επίσκεψη «γοητείας» στις Βρυξέλλες, τρεις ημέρες πριν από την επανέναρξη των διαρευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας -και ενώ το γενικότερο κλίμα θεωρείται ότι βαραίνει για την Άγκυρα μετά από την εγκατάσταση του νέου «πλανητάρχη» στον Λευκό Οίκο. Άλλωστε, ο Άντονι Μπλίνκεν, που θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Διοίκησης Μπάιντεν, φρόντισε να σημειώσει κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Κονγκρέσου, ότι το καθεστώς Ερντογάν συμπεριφέρεται ως «δήθεν σύμμαχος».

Ο κ. Μπορέλ, που συναντήθηκε πριν από λίγο με τον κ. Τσαβούσογλου, σημείωσε ότι η Ευρώπη είδε «βελτίωση στην γενική ατμόσφαιρα, ευχόμενος στην συνέχεια να υπάρξει μία «βιώσιμη αποκλιμάκωση» στην ανατολική Μεσόγειο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μαδρίτη: Τέσσερις οι νεκροί από την έκρηξη

68 Πανεπιστημιακοί στο πλευρό του Κουφοντίνα - «Το κράτος δικαίου δεν μπορεί να ισχύει κατά περίπτωση»

Πέρλες, γάντια και μοβ χρώμα: Τα ενδυματολογικά σύμβολα στην ορκωμοσία Μπάιντεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης