Τσαβούσογλου: Απείλησε την Ελλάδα μπροστά στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας

Τσαβούσογλου: Απείλησε την Ελλάδα μπροστά στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Χάικο Μάας, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προειδοποίησε την Ελλάδα να μην επηρεάζεται από άλλες χώρες, ενώ επανέλαβε τα περί ανύπαρκτης υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου

tsavusoglou_maas
Τον δρόμο των απειλών ακολούθησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος είχε φροντίσει να απευθύνει παραινέσεις προς την τουρκική πλευρά, να μην επανέλθει στις πρακτικές της έντασης

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, ενώ εστίασε και πάλι στην υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα διεκδικεί θαλάσσιο χώρο για ένα νησί που είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Τουρκία». 

«Η Ελλάδα μιλά για διεθνές δίκαιο, αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», προσέθεσε ο κ. Τσαβούσογλου, ισχυριζόμενος ότι τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης «πρέπει να αποκαλούνται Τούρκοι».

Σε ότι αφορά τις επικείμενες διερευνητικές επαφές, ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως «ότι συζητήθηκε στους προηγούμενους 60 γύρους, θα συζητηθεί και στον 61ο».

Πριν την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο Χάικο Μάας επισήμανε ότι «αυτό το παιχνίδι με τη φωτιά δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Ειδήσεις σήμερα: 

Πώς θα ήταν άραγε τα πρόσωπα του Αριστοτέλη, του Ομήρου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Η Σοφία Μπεκατώρου στο «ΘΕΜΑ»: Ο αθλητισμός είναι γεμάτος με τύπους σαν τον βιαστή μου

Κορωνοϊός - Ανησυχητική έρευνα: 1 στους 8 ασθενείς πεθαίνει εντός 140 ημερών μετά την «ανάρρωση»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης