Μητσοτάκης: Δωρεάν τα φάρμακα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το 2021

Μητσοτάκης: Δωρεάν τα φάρμακα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το 2021

Ο σχετικός νόμος έληγε στις 31/12/2020 - «Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς», αναφέρει ο πρωθυπουργός

mitsotakis-xamilosyntaxiouxoi-5
Την παράταση του μέτρου που όριζε πως οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάμβαναν δωρεάν τα φάρμακά τους και θα έληγε στο τέλος της χρονιάς ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή» ενώ σημειώνει πως πρόκειται για προσωπική του απόφαση.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά.

\

Υπενθυμίζεται πως η απαλλαγή -βάσει του νόμου 4655/2020- από την φαρμακευτική δαπάνη των χαμηλοσυνταξιούχων (έως 500 ευρώ), οι οποίοι από περυσι στερούνται το Ε.Κ.Α.Σ. ήταν ένα αντισταθμιστικό μέτρο στην κατάργησή του.

Ειδήσεις σήμερα:

Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν - Διχασμένα τα μέλη της επιτροπής

Μάχη στις εντατικές - Μετά τις 15 Ιανουαρίου θα υποχωρήσουν στους 300 οι διασωληνωμένοι

ΗΠΑ: Στην τελική ευθεία για την έγκριση περνά το εμβόλιο της Novavax
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης