Κεραμέως: Προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία - Η βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ δεν θα είναι ίδια για όλους

Κεραμέως: Προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία - Η βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ δεν θα είναι ίδια για όλους

Τι είπε για το ενδεχόμενο επιστροφής των μαθητών στα θρανία - Πώς σχολίασε το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία

kerameos-451
Για την συζήτηση γύρω από το άνοιγμα των σχολείων τοποθετήθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, «προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Το θέμα θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες με την επιτροπή των ειδικών». Υπενθυμίζεται πως επί του θέματος έχει τοποθετηθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος είχε δηλώσει προ ημερών πως εάν αποφασιστεί άνοιγμα των σχολείων αυτό θα αφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ταυτόχρονα.

Παράλληλα η Νίκη Κεραμέως μίλησε και για το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ σημειώνοντας πως βασικός σκοπός του είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, ενώ σχετικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, διευκρίνισε ότι «δε θα είναι ίδια για όλους, θα την ορίζουν τα πανεπιστήμια και θα είναι ένα ποσοστό της μέσης επίδοσης των υποψηφίων».

Μεταξύ άλλων η υπουργός Υγείας σημείωσε πως ο αριθμός των επιλογών των σχολών που δηλώνουν οι μαθητές στα μηχανογραφικά τους θα μειωθεί, καθώς στόχος είναι οι φοιτητές να κάνουν συνειδητή επιλογή των σπουδών τους. Όπως τόνισε μάλιστα, υπάρχει ένα 30% των φοιτητών που δεν παίρνει ποτέ πτυχίο.

Σχετικά με την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, τόνισε ότι θεσπίζεται η ελεγχόμενη είσοδος, και συστήνεται ειδική ομάδα η οποία θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ και θα συνεργάζεται με τα όργανα του πανεπιστήμιου.

Αναφερόμενη στην τροπολογία για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων κολεγίων από το υπουργείο, και όχι από τον επαγγελματικό φορέα, τόνισε ότι η αναγνώριση θα γίνεται μόνο εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις και η αναγνώριση δεν άφορα τον ακαδημαϊκό τίτλο. Μάλιστα, σημείωσε πως αν θεωρηθεί απαραίτητο, μπορεί ο υποψήφιος να δώσει και εξετάσεις.

Κλείσιμο
Η υπουργός ανέφερε δε πως υπήρχαν πολλοί απόφοιτοι σε ομηρία, καθώς είχαν καταθέσει την αίτηση αναγνώρισης των επαγγελματικών τους προσόντων, αλλά αυτές δεν εξετάζονταν ποτέ από επαγγελματικούς συλλόγους και επιμελητήρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο καλύπτει το εμβόλιο τον μεταλλαγμένο ιό

Χάρι και Μέγκαν: Αποχαιρετούν το 2020 και το «Megxit» και ζητούν... «Mextension» το 2021


Όσκαρ: Η διαφορετική τελετή του 2021 και τα μεγάλα φαβορί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης