Βούτσης: Προφανής η προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας δια της Folli Follie

Βούτσης: Προφανής η προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας δια της Folli Follie

Για επαναλαμβανόμενη προσπάθεια με ασπίδα και συνέργεια πρόθυμων ΜΜΕ, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

voutsis-75
Απόπειρα αλλαγής ατζέντας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, μιλώντας για την υπόθεση της Folli Follie.

Απαντώντας σχετικά σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Βούτσης υποστήριξε πως «η υπόθεση της Folli Follie αποτελεί μία «κλασσική» πλέον κίνηση πολιτικού αποπροσανατολισμού. Κάθε φορά που στριμώχνεται όταν έρχονται στοιχεία για τον τρόπο συμπεριφοράς της και την πολιτική της μέσα στην πανδημία φέρνει και κάτι στην επιφάνεια για αλλαγή της ατζέντας».

«Είναι εν προκειμένω, γνωστή πλέον αυτή η αποπροσανατολιστική τακτική της Κυβέρνησης, η οποία ενσωματώνει και αποδέχεται έωλους ισχυρισμούς κάποιου στελέχους της Folli Follie [για τους οποίους υπήρξε άμεση απάντηση από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ]. Προφανώς επαναλαμβανόμενη προσπάθεια με ασπίδα και συνέργεια πρόθυμων ΜΜΕ έτσι ώστε να μην συζητηθούν τα σοβαρά ζητήματα που έθεσε, εχθές από του βήματος της Βουλής, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας για Palantir, αδιαφανείς συμβάσεις, άρσεις ασυλιών, τροπολογία Κεραμέως και συνολικά υπονόμευση των δικαιωμάτων και του Κοινοβουλίου με «αξιοποίηση» της πανδημίας. Θέματα που συγκροτούν την επικίνδυνη «Καραντίνα της Δημοκρατίας», υπογράμμισε, στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Βούτσης.

Ερωτηθείς για την πανδημία, ο ίδιος τόνισε πως «η μεγάλη ανησυχία μας προφανώς δεν μπορεί παρά να είναι η εξέλιξη της πανδημίας», εξηγώντας πως «αν θα έρθει και τρίτο κύμα, πώς θα περάσει το δεύτερο, πώς θα περάσει η φάση του εμβολιασμού μαζί με όλα τα άλλα που πρέπει να γίνουν δηλαδή ενίσχυση του ΕΣΥ, δωρεάν τεστ, πρωτοβάθμια φροντίδα, δηλαδή μία συνολική αλληλεγγύη της υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού και πόσο θα αποδώσει αυτή η μεγάλη προσπάθεια που θα γίνει αυτό το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς».

Την ίδια ώρα, «η άλλη πλευρά της τραγωδίας που ζούμε προφανώς είναι η Οικονομία, οι κοινωνικές επιπτώσεις σε ένα κόσμο που φτωχοποιείται» σύμφωνα με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος υπογράμμισε πως «ζούμε για μία ακόμα φορά το καθεστώς του ασανσέρ της φτωχοποίησης μέσα στις κοινωνικές τάξεις, μετά τη μεγάλη οικονομική κρίση».

«Βεβαίως με ενοχλεί εξαιρετικά και το θέμα της δημοκρατίας, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων. Γνωρίζετε ότι το ευρωκοινοβούλιο έχει βγάλει μια σχετική απόφαση – υπόδειξη προς τις Κυβερνήσεις να μη χρησιμοποιούν την περιστολή των δικαιωμάτων που υπάρχει εκ των πραγμάτων μέσα στην πανδημία για να περνάνε μέτρα, τα οποία θίγουν ελευθερίες, δημοκρατικά δικαιώματα, θέτουν ζητήματα διαφάνειας και τα λοιπά» ανέφερε ο ίδιος αναφορικά με την καθημερινότητας της πανδημίας και πρόσθεσε πως «είναι και αυτό μία πλευρά πάρα πολύ σημαντική και έχω επίγνωση ότι ο κόσμος και η χώρα μας θα είναι διαφορετική μετά τον κορωνοϊό».

Κλείσιμο
Επιπλέον, ο κ. Βούτσης παρατήρησε πως «στην πολιτική διαχείριση μέχρι τώρα, το στοιχείο του νεοφιλελευθερισμού, υπάρχει σε όλες τις διαστάσεις της πανδημίας. Στην επιδημιολογική διάσταση είναι σαφές ότι δεν υπήρξε καμία πρόνοια ουσιαστικής μέσο-μακροπρόθεσμης στήριξης του Ε.Σ.Υ. Για παράδειγμα έχουν εξαιρεθεί και καθυστερήσει χειρουργεία και θεραπείες του υπόλοιπου πληθυσμού ακριβώς επειδή προτεραιότητα όλων των υγειονομικών είναι ο covid19, πράγμα που θα επιβαρύνει και για τα επόμενα χρόνια την κατάσταση».

«Το Ε.Σ.Υ δεν αντέχει»

« Όλες οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια και έχουμε πολλά στην χώρα μας, έχουν φτάσει να είναι στο 62% έναντι του δημοσίου ενώ προ 10ετιας ήταν στο 48%, κανένα από αυτά δεν έχει τεθεί σε διαδικασία νοσηλείας covid19. Ούτε ένα» υπενθύμισε ο κ. Βούτσης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «έχουν εξαιρεθεί έναντι της αναγκαίας επιστράτευσης η οποία θα έπρεπε να υπάρχει με όλα κατά το νόμο προβλεπόμενα, αυτών των μεγάλων θεραπευτηρίων που θα είχε ανακουφίσει πάρα πολύ το Ε.Σ.Υ δεν έχει γίνει τίποτα. Επίσης και από πλευρά διορισμών δεν έχει γίνει κανένας μόνιμος διορισμός». «Το Ε.Σ.Υ δεν αντέχει. Είναι σαφές αυτό, τουλάχιστον στην βόρεια Ελλάδα ότι έχουμε φτάσει σε σημείο κατάρρευσης. Γι’ αυτό παίρνουν και γιατρούς από τα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της χώρας να τους πάνε εκεί που υπάρχουν προφανείς ανάγκες. Θα έπρεπε να υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί αμέσως μετά την πρώτη φάση της πανδημίας, να ισχυροποιηθεί το σύστημα και ταυτόχρονα πλήρης ένταξη και με περιστατικά covid 19 στα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Αυτό δεν έγινε ποτέ», κατέληξε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και την Ανταρκτική: Κρούσματα σε στρατιωτική βάση της Χιλής-Δείτε βίντεο

Σε διεθνή απομόνωση η Βρετανία με... φόντο τη μετάλλαξη - 40 χώρες απαγορεύουν τις πτήσεις

24/7 delivery κόκας στην υψηλή κοινωνία: Πώς δούλευε το κύκλωμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης