Δημοσκόπηση Κάπα Research: Το 43% των πολιτών υπέρ του εμβολίου - Το προφίλ όσων το αρνούνται

Δημοσκόπηση Κάπα Research: Το 43% των πολιτών υπέρ του εμβολίου - Το προφίλ όσων το αρνούνται

Το 46% εμπιστεύεται το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech - Οι εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο προκαλούν αισιοδοξία και ελπίδα στο 42%

VACCINE1
Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της Kάπα Research αναφορικά με τον εμβολιασμό των Ελλήνων πολιτών κατά του κορωνοϊού. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του imerisia.gr προκύπτει ότι το 43% των ερωτηθέντων τάσσεται θετικά στον εμβολιασμό, την ώρα που το 27% εμφανίζεται «πιο επιφυλακτικό» και ένα άλλο 27% αρνητικό ως προς τη λήψη του εμβολίου.

Καπα_Research_2


Ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι πιο θετικοί απέναντι στο εμβόλιο είναι οι άνδρες ηλικίας άνω των 55 ετών. Παράλληλα το 42% των ερωτηθέντων δείχνουν ότι είναι αισιόδοξοι για το εμβόλιο ενώ το 35% διατηρεί τις επιφυλάξεις του. 
Καπα_Research_1

Κλείσιμο
Τώρα όσον αφορά την επιθυμία των Ελλήνων πολιτών για εμβολιασμό ανάλογα με το κόμμα που στηρίζουν βλέπουμε ότι το 67% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ εμφανίζονται θετικοί, ενώ το ίδιο εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας καθώς ανέρχεται σε 61%.

Στον αντίποδα το 75% των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης εμφανίζονται αρνητικοί  στον εμβολιασμό. Ακολουθούν οι ψηφοφόροι του ΜέΡΑ25 με 39%, του ΚΚΕ με 32%, και του ΣΥΡΙΖΑ με 28%. 

Επίσης το 35% των ερωτηθέντων εκφράζει ανησυχία για την ταχύτητα που γίνονται οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου, το 28% για τις παρενέργειες, ενώ το 20% δεν εμπιστεύεται τις ελληνικές Αρχές και τον μηχανισμό του κράτους.

Ακόμη το 35% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να εμβολιαστεί σε ένα από τα κέντρα που δημιουργεί του υπουργείο Υγείας, το 19% στον φαρμακοποιό του, ενώ ένα 17% δηλώνει ότι θα ήθελε να εμβολιαστεί στον οικογενειακό του γιατρό.
Καπα_Research_5
Καπα_Research_6

Καπα_Research_7
Καπα_Research_8


Το 46% εμπιστεύεται το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech

Παράλληλα στην ερώτηση «Από όσα έχετε ακούσει και διαβάσει μέχρι σήμερα, πόσο εμπιστεύεστε κάθε ένα από τα παρακάτω εμβόλια κατά του κορoνοϊού που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο κλινικών δοκιμών;», το 46% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech . Παράλληλα το 40% εμπιστεύεται το εμβόλιο της Moderna και το 33% το εμβόλιο των AstraZeneca/Πανεπιστημίου Οξφόρδης. Στον αντίποδα το 52% δεν εμπιστεύεται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, και ένα 46% δεν εμπιστεύεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Μάλιστα, όσοι δήλωσαν θετικοί στο να εμβολιαστούν, απάντησαν ότι θα έκαναν το εμβόλιο της Pfizer σε ποσοστό 32%, ενώ το 40% δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιο εμβόλιο θα έκανε.
Καπα_Research_9
Καπα_Research_10


Σημειώνεται πως η έρευνα της Κάπα Research διενεργήθηκε το διάστημα 4-7 Δεκεμβρίου και σε αυτήν συμμετείχαν 1.010 άτομα (άνδρες και γυναίκες, 17 ετών και άνω) και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Τις επόμενες ημέρες υπογράφουμε τη συμφωνία για τα Rafale

Κορωνοϊός: Στα 1.240 τα νέα κρούσματα - 98 θάνατοι

Σταύρος Νιάρχος - Ντάσα Ζούκοβα: Περιμένουν το πρώτο τους παιδί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης