Πάνος Τσακλόγλου: «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση κοιτάζει το μέλλον και διασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών»

Πάνος Τσακλόγλου: «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση κοιτάζει το μέλλον και διασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών»

Ομιλία στη βουλή

tsakloglou
«Η βασική μεταρρύθμιση που δρομολογείται αυτή τη στιγμή στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι η εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού πυλώνα στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με τη σταδιακή μετατροπή της επικουρικής ασφάλισης από διανεμητική σε κεφαλαιοποιητική». Αυτό επεσήμανε σήμερα στην ολομέλεια της βουλής ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Πάνος Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2021.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου, «Πρόκειται για μια μεταρρύθμιση διαφορετική από αυτές που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια» και τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: « Είναι μια μεταρρύθμιση που προνοεί για τις συντάξεις των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας. Διαχειρίζεται το ασφαλιστικό σαν εργαλείο ανάπτυξης της οικονομίας. Δεν ρυθμίζει τα τρέχοντα, αλλά κοιτάζει ξεκάθαρα στο μέλλον».
Ο κ. Τσακλόγλου, αναφερόμενος στο ζήτημα της οργάνωσης και διοίκησης του νέου συστήματος της επικουρικής ασφάλισης που θα τεθεί σε ισχύ από το 2022, επεσήμανε ότι «επειδή πιστεύουμε στον κρίσιμο ρόλο του Δημοσίου και δεν θεωρούμε πως η ποιότητα και η αριστεία είναι ασυμβίβαστες με το Δημόσιο, ο νέος συμπληρωματικός πυλώνας δημόσιας κεφαλαιοποιητικής ασφάλισης θα λειτουργεί με διαφάνεια, αξιολόγηση, λογοδοσία και πρότυπες δομές διοικητικής διακυβέρνησης».

Επίσης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τόνισε ότι «παρά τις αναπόφευκτες καθυστερήσεις που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας, ο ΕΦΚΑ προχωρά στη ριζική θεραπεία του χρόνιου προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων μέσω της σταδιακής εισαγωγής των ψηφιακών συντάξεων».

Επίσης, ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «θα δαπανήσει 3,6 δις ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας για το 2020 και άλλα 2,5 δις ευρώ για το 2021».

Σχετικά με τα έσοδα των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε τα εξής: «αυτά για το 2020 εκτιμώνται σε 44,1 δις ευρώ, ενώ οι δαπάνες στα 44 δις. Οι αντίστοιχες εκτιμήσεις για το 2021 ανέρχονται σε 43,4 και 42,7 δις. Από τα συνολικά έσοδα των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, 21,9 δις το 2020 και 20,6 δις το 2021 αποτελούν μεταβιβάσεις του κρατικού προϋπολογισμού, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη του κράτους πρόνοιας από τον προϋπολογισμό».



Ειδήσεις σήμερα:

Viral η απεγνωσμένη μάχη γυναίκας στην Ουκρανία να διασχίσει παγωμένο πεζοδρόμιο (Βίντεο)

Αποκρυπτογράφησαν το ανατριχιαστικό μήνυμά του serial killer Zodiac 51 χρόνια μετά!

Φρίκη στη Ρόδο: 47χρονος βιντεοσκοπούσε 18χρονο που βίαζε τον ανήλικο αδερφό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης