«Η Ελλάδα “σαμποτάρει” τις ελληνοτουρκικές συναντήσεις στο ΝΑΤΟ», γράφουν τουρκικά ΜΜΕ

«Η Ελλάδα “σαμποτάρει” τις ελληνοτουρκικές συναντήσεις στο ΝΑΤΟ», γράφουν τουρκικά ΜΜΕ

Βολές κατά της Ελλάδας πως… αποφεύγει τον διάλογο από μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας

natos
Σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα κατηγορούν την Ελλάδα, πως «σαμποτάρει» με τις κινήσεις της, την προσπάθεια του ΝΑΤΟ για τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θ’ αποκλιμακώνει τη στρατιωτική ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Η εφημερίδα Γκιουντέμ, με τίτλο: «Η Ελλάδα δεν παραβρίσκεται στις συναντήσεις του ΝΑΤΟ» αναφέρεται στο ιστορικό των συναντήσεων τεχνικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στο πλαίσιο της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας, κατηγορώντας τη χώρα μας για «ναυάγιο» των συνομιλιών.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 3/9/2020 για τον καθορισμό μέτρων για την αποφυγή στρατιωτικής έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό την προεδρία του αναπληρωτή Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακολούθησαν έξι ακόμη συναντήσεις, που είχαν αποτέλεσμα να καταλήξουν οι δύο χώρες, σε κοινό «Κείμενο Τεχνικών Κανονισμών» το οποίο καθορίζει το γενικό πλαίσιο.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το κοινό κείμενο έγινε αποδεκτό στη 1.10.2020 και ακολούθησε μία ακόμη συνάντηση -στις 9/10.2020- για τον προσδιορισμό των τεχνικών λεπτομερειών, που όμως δεν ολοκληρώθηκε, κατηγορώντας την ελληνική πλευρά για αυτό.

tourk_mm


Κλείσιμο
Υπήρξαν επίσης ακόμη τρεις προσπάθειες, στις 16.10.2020, 23.10.2020 και 30.10.2020, που πάλι δεν είχαν κάποιο θετικό αποτέλεσμα, με την Τουρκία να κατηγορεί τη χώρα μας.

Η Γκιουντεμ αναφέρει τέλος, πως η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τις 30.11.2020 ακυρώθηκε λόγω της απουσίας της ελληνικής αντιπροσωπείας.


Ειδήσεις σήμερα:

Δεν πέφτει το ιικό φορτίο στα λύματα στη Θεσσαλονίκη - Πώς το εξηγούν οι επιστήμονες

«Ας συναντηθούμε στην Ουχάν»: Η πόλη-«σύμβολο» της πανδημίας μας καλεί για... διακοπές (βίντεο)

Εκτός ορίων (ξανά) ο Ερντογάν: Εύχομαι η Γαλλία να απαλλαγεί σύντομα από τον Μακρόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης