Σταμπουλίδης: Το lockdown θα παραταθεί μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου

Σταμπουλίδης: Το lockdown θα παραταθεί μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου

«Θα ανοίξουμε με κανόνες όταν μας το επιτρέψουν οι ειδικοί» είπε ο ΓΓ Εμπορίου - Πώς θα λειτουργήσει το «εργαλείο» του clickaway

stampoulidis
Το lockdown θα παραταθεί μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου ανέφερε μεταξύ άλλων ο ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως ο ίδιος σημείωσε, αναφορικά με το σχέδιο του ανοίγματος της αγοράς μετά το lockdown, θα μπούμε σε μια κανονικότητα με συγκεκριμένους κανόνες για να μην χάσουμε ότι χτίσουμε με το υπάρχον lockdown. «Θα ανοίξουμε με κανόνες όταν μας το επιτρέψουν οι ειδικοί» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος επισήμανε πως θα υπάρχουν κανόνες για την λειτουργία των επιχειρήσεων και πως οι κανόνες που ισχύουν σήμερα θα ισχύουν και για τις γιορτές.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο «εργαλείο» του clickaway για το οποίο έκανε λόγο και ο Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με το όποιο όποιος δεν θέλει να μπει μέσα σε κατάστημα, θα έχει προπληρώσει το προϊόν και θα πηγαίνει μόνο να το παραλάβει.

Σημειώνεται πως την εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να λειτουργήσει η εστίαση ακόμα και την περίοδο των Χριστουγέννων εξέφρασε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, περιγράφοντας τον τρόπο που θα ανοίξει η αγορά μετά το lockdown. 

«Τις αποφάσεις τις λαμβάνουμε μετά από εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Φαίνεται ότι δυστυχώς τα νούμερα δεν είναι ακόμα αυτά που θα θέλαμε. Σαφώς υπάρχουν σημάδια βελτίωσης, τα οποία ελπίζω να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Πρώτα από όλα σταμάτησε η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, που ήταν αυτό που μας είχε τρομάξει όλους και άρχισε μια μικρή κάμψη, ακόμα όμως έχουμε δρόμο για να φτάσουμε στο σημείο που θα θέλαμε για να μπορέσουμε να ανοίξουμε την οικονομία», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν τα μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί νωρίτερα, ανέφερε ότι η έκρηξη της πανδημίας ήταν τόσο ξαφνική «που δε νομίζω ότι είναι ένα αληθές επιχείρημα» προσθέτοντας ότι η Επιτροπή δεν είχε εισηγηθεί το lockdown νωρίτερα.

Ειδήσεις σήμερα: 

450 νέες εισαγωγές σε λίγες ώρες - Το 5% όσων ασθενήσουν διασωληνώνεται

Έτσι θα γιορτάσουν τα κορωνο-Χριστούγεννα σε Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία - Τι ανακοίνωσε ο Μακρόν

Με «αντίποινα» για τη νηοψία, απειλεί ο Τσαβούσογλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης