Νέα ανάρτηση Καρανίκα - Μιλά για κοινή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-Μέρα 25 για το Πολυτεχνείο

Νέα ανάρτηση Καρανίκα - Μιλά για κοινή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-Μέρα 25 για το Πολυτεχνείο

Κείμενο το οποίο υπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ 25 ενάντια στην απαγόρευση των συναθροίσεων, που αποφάσισε η αστυνομία ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, διακινείται τις τελευταίες ώρες

politex1
Το προκλητικό ρεπερτόριο του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται για την ημέρα του Πολυτεχνείου.  Με νέα ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Καρανίκας μιλά για συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ με ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25 όσον αφορά στη συμμετοχή σε πορείες, ενώ κάνει λόγο για παραβίαση του Συντάγματος από την κυβένηση.

Στη νέα ανάρτησή του στο Twitter o Καρανίκας ισχυρίζεται, συγκεκριμένα, ότι όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις απομονώνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

IMG-20201115-WA0013


Κείμενο περί υπογραφών ενάντια στην απαγόρευση των συναθροίσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ 25 διακινείται τις τελυταίες ώρες από αριστερά δίκτυα. 

Χωρίς να λαμβάνει υπόψη του, πάντως, τη δεδομένη χρονική συγκυρία με τα χιλιάδες ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού, ο Καρανίκας συνέκρινε, με προηγούμενη ανάρτησή του, την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, που έχει σκοπό να προλάβει τις εικόνες συγχρωτισμού, με... τη χούντα, κατά την οποία επιτρεπόταν συνάθροιση μέχρι πέντε άτομα.

Κλείσιμο
Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, υφίσταται την κριτική και την απαξίωση χρηστών του Τwitter, οι οποίοι του θυμίζουν τα αντίστοιχα μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα: «Νικολάκη -απαντά χρήστης του twitter-αυτή την απαγόρευση συγκεντρώσεων ποιος την υπέγραψε το 2016, μιας κ ήσουν στο Μαξίμου ίσως μπορέσεις να θυμηθείς καλύτερα...»

Αλιβιζάτος: Κανένα δικαστήριο δεν έχει κηρύξει τη διάταξη για τις συναθροίσεις αντισυνταγματική

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη νομιμότητα της απαγόρευσης των δημόσιων συναθροίσεων, κατά το επόμενο τριήμερο, από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ο κ. Αλιβιζάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τη δυνατότητα απαγόρευσης δημόσιων συναθροίσεων σε ορισμένη περιοχή ή ακόμη και σε ολόκληρη τη χώρα, εξ αιτίας της τρέχουσας πανδημίας, επιτρέπει ρητά η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του περασμένου Μαρτίου, την οποία έχει από καιρό κυρώσει η Βουλή (άρθρο 68§2 ν. 4683/2020). Αρκεί να έχει διατυπώσει γνώμη η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας.

Εν προκειμένω, εξ όσων πληροφορούμαι, η Εθνική Επιτροπή έχει διατυπώσει γνώμη, και μάλιστα ομόφωνη.

Εξ όσων γνωρίζω, εξ άλλου, κανένα δικαστήριο δεν έχει κηρύξει την ανωτέρω διάταξη αντισυνταγματική.

Εκπλήσσομαι, συνεπώς, για την ευκολία με την οποία, υπό τις σημερινές ειδικά συνθήκες, ορισμένοι συνάδελφοι, αλλά και δικαστικοί λειτουργοί, έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την συγκεκριμένη απαγόρευση αντισυνταγματική».

Ειδήσεις σήμερα

«Μαύρο» ρεκόρ με 71 θανάτους και 392 διασωληνωμένους - 1.698 νέα κρούσματα

Προκλητικός Ερντογάν από την Αμμόχωστο: Υπέρ της λύσης δύο κρατών - Δεν ανεχόμαστε παιχνίδια διπλωματίας

Τα γυρίζει ο Τραμπ: «Δεν παραδέχομαι τίποτα» δηλώνει με ανάρτησή του στο Twitter
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης