Χριστοδουλάκης για κορωνοϊό: Τα πράγματα ίσως ήταν καλύτερα αν είχαν υιοθετήσει νωρίτερα τις προτάσεις μας

Χριστοδουλάκης για κορωνοϊό: Τα πράγματα ίσως ήταν καλύτερα αν είχαν υιοθετήσει νωρίτερα τις προτάσεις μας

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στον «Θέμα 104,6», τόνισε  ότι «ο πρώτος εχθρός όλων μας είναι ο κoρωνοϊός και όλοι μαζί μπορούμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία»

5137977
Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνηση, καθώς και στη στάση που κρατούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Όπως είπε, ο κύριος Χριστοδουλάκης, «στο Κίνημα Αλλαγής, διαρκώς παρεμβαίνουμε με προτάσεις, όχι για να τις κάνουμε, αλλά για να συνεισφέρουμε και εμείς σε μια βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά πρέπει να υπάρχει και κάποιος και από την άλλη πλευρά, που θα ακούει και θα υιοθετεί. Δυστυχώς δεν είδαμε την κυβέρνηση, προς το παρόν να ακούει και να υιοθετεί. Θα θεωρούσα πάρα πολύ χρήσιμο να ήταν πιο ανοιχτή στη δουλειά που γίνεται από κάποια μέρη της αντιπολίτευσης, όπως η δικιά μας. Όχι για να μας πουν ότι τα κάνουμε καλά, αλλά γιατί πιστεύουμε πραγματικά, ότι ένα μέρος των προτάσεών μας, αν είχε υιοθετηθεί πολύ νωρίτερα, ίσως να είχαμε προλάβει πολλά πράγματα και να ήταν διαφορετικά σήμερα».

ΘΕΜΑ 104,6 - 13.11.2020

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «ο πρώτος εχθρός όλων μας, είναι ο κροωνοϊός και πώς όλοι μαζί μπορούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία. Επί αυτού του εχθρού λοιπόν, ο πρώτος αρμόδιος για να εισηγείται είναι η επιστημονική επιτροπή. Το λέω αυτό γιατί πολλοί αμφισβητούν επιστήμονες, από όλες τις πλευρές, εμείς λοιπόν τους εμπιστευόμαστε και όχι μόνο τους εμπιστευόμαστε, αλλά και υπερθεματίζουμε και στις εισηγήσεις τους και στις αποφάσεις τους και το κάναμε από το Μάρτιο.

Όμως υπάρχει και ένα σημείο, το οποίο λέει ότι δεν κρίνουμε, αν είναι αναγκαίο σήμερα το lockdown, ίσα-ίσα το εφαρμόζουμε και πρώτοι από όλους.

Αλλά πρέπει να γίνει κριτική στο γιατί φτάσαμε στο σημείο να είναι αναγκαίο το lockdown, όχι μόνο για το σημείο της κριτικής, αλλά γιατί δυστυχώς, η πανδημία φαίνεται, να είναι κάτι που δεν θα τελειώσει τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο. Αλλά θα κρατήσει.

Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να παίρνουμε τα μηνύματα ακόμα και των λανθασμένων χειρισμών μας. Θα πω όλων μας. Γιατί αυτή η προσπάθεια, μας θέλει όλους ενωμένους ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει πιο προετοιμασμένους. Στο θέμα των τεστ, στο θέμα της στήριξης του ΕΣΥ, στο θέμα των ΜΕΘ, στο πώς διαχειριστήκαμε τα σχολεία, στο πώς διαχειριστήκαμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε πάρα πολλά που θέσαμε και χθες και πάντα με δικές μας προτάσεις. Όχι απλά, λέγοντας τι δεν κάνουν οι άλλοι».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είπε ότι, «είχε ενδιαφέρον από την άποψη, ότι έγινε εμφανές σε ένα μεγάλο βαθμό, η πολιτική επιλογή του καθενός, πώς θα σταθεί απέναντι στην πανδημία. Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά είδαμε από τον πρωθυπουργό, μια στάση με μια παντελή έλλειψη αυτοκριτικής. Ευτυχώς προς το τέλος και μετά από πίεση άρχισε, σιγά – σιγά να έχει ένα πιο συναινετικό λόγο και λιγότερο αλαζονικό. Από την άλλη πλευρά, είδαμε ένα κύριο Τσίπρα στην αντιπολίτευση, ο οποίος επί μονίμου βάσεως εξακολουθεί να ασκεί κριτική, χωρίς καμία πρόταση και αντιπρόταση. Στον αντίποδα όλων αυτών, η δική μας πολιτική στάση που εκφράστηκε και από την ομιλία της Φώφης Γεννηματά, ήταν ξανά, ένας σοβαρός, αξιόπιστος, υπεύθυνος έλεγχος της κυβέρνησης και πάντα σε όσα σημεία είχαμε να κάνουμε κριτική, κάναμε, πάντα με τις δικές μας προτάσεις και αντιπροτάσεις. Αυτό κάναμε από την αρχή της πανδημίας και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε».

Τέλος αναφερόμενος στην επέτειο για το Πολυτεχνείο, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε μια πολύ ιδιαίτερη συγκυρία, που πάνω από όλα είναι δημόσια υγεία.

Είναι αυτονόητο, δεν είναι πολίτικο ζήτημα, το κάναμε και σε όλες τις προηγούμενες περιστάσεις, με αντίστοιχες επετείους, -με τον ξεχωριστό συμβολισμό της κάθε μίας-, είναι αυτονόητο ότι το πολυτεχνείο δεν μπορεί να εορταστείτε. Θα μπορούσε για παράδειγμα ένας, δυο εκπρόσωποι από κάθε κόμμα, να καταθέσουν ένα στεφάνι συμβολικά. Φυσικά εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε μια διαδικασία που θα περιλαμβάνει κόσμο, τον ένα διπλά στον άλλο, όταν στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι σε ακραία κατάσταση, όταν τα νοσοκομεία είναι οριακά. Εμείς σίγουρα δεν θα συνεισφέρουμε στην ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση της ποιότητας και των παρεχόμενων υπηρεσιών των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας».


Ειδήσεις σήμερα: 

Νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ: Άλλαξαν οι ημέρες της καραντίνας - Τι πρέπει να προσέξουμε

Το εμβόλιό μας μπορεί να βάλει τέλος στην πανδημία, λέει ο Τούρκος «εγκέφαλος» της BioNTech

Θετικά στον κορωνοϊό όλα τα δείγματα των μινκ στη φάρμα της Κοζάνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης