Πολάκης: Αλλάζει... ρότα μετά την «απολογία» του σε Τζανακόπουλο - Γεροβασίλη για το τσιμπουσι

Πολάκης: Αλλάζει... ρότα μετά την «απολογία» του σε Τζανακόπουλο - Γεροβασίλη για το τσιμπουσι

Όλα «πρύμα», λέει στους διαδικτυακούς του φίλους ο πρώην αναπληρωτής υπουργός

polakistrapezi
Περίπου μια ώρα διήρκεσε χθες η «απολογία» Πολάκη, καθώς ο «αψύς Σφακιανός», πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κλήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή το άτυπο πειθαρχικό που συγκροτείται από το Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο και τη Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη) να τοποθετηθεί για την «λουκούλεια» ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία «έβαλε φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.
pollakies

Όχι μόνο γιατί η ΝΔ ζήτησε άμεσα τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε γιατί αποδοκιμάστηκε χλιαρά από το Κίνημα Αλλαγής, αλλά κυρίως γιατί για πρώτη φορά έβγαλε από τα ρούχα τους ακόμη και τους «προεδρικούς» βουλευτές και συντρόφους του, στην ομάδα των οποίων ανήκει ο κ. Πολάκης.

Με φόντο το φιλικό, σπιτικό τραπέζι, μια εικόνα καθαρής περιφρόνησης των μέτρων προστασίας από την πανδημία, ο κ. Πολάκης έβαλε σε θέση άμυνας «χωρίς λόγο» την αξιωματική αντιπολίτευση, γεγονός που εξόργισε ακόμη και ψύχραιμα στελέχη του κόμματος μαζί με τμήμα της εκλογικής του βάσης, με την Κουμουνδούρου να επιδεικνύει πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά αντανακλαστικά… ευθυγράμμισης του πρώην Αναπληρωτή υπουργού Υγείας με την επίσημη γραμμή. Ρόλο στην αποκατάσταση της επίσημης θέσης του κόμματος στα μάτια της κοινής γνώμης σε άμεσο χρόνο έπαιξε, κατά πληροφορίες, και η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αξιοποιήσει «από προνομιακή θέση», ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Ήταν το τελειωτικό χτύπημα» στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καθοδηγήσει την πολιτική ατζέντα, με επίκεντρο τις κυβερνητικές αρρυθμίες στη διαχείριση της πανδημίας, σχολίαζαν συνάδελφοί του, ενώ η εσωκομματική συζήτηση περιστράφηκε για πρώτη φορά γύρω από τα «πραγματικά κίνητρα» του πρώην Αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο οποίος αισθάνεται ενοχλημένος από την ανάδειξη του Ανδρέα Ξανθού σε έμπιστου συμβούλου του Προέδρου του κόμματος.

Ακόμη και αν το ερώτημα «που το πάει ο Πολάκης» μοιάζει με διαρκές, εσωκομματικό κουίζ μέχρι το Συνέδριο, το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου του «τράβηξε θεσμικά το αυτί» χθες συνιστά μια πρώτη κλιμάκωση της στάσης της απέναντι στους σφακιανούς του τρόπους, ενώ αποτελεί σαφώς ένα κρυστάλλινο μήνυμα σε όσες και όσους θέλουν να μιμηθούν τον πρώην υπουργό, ζηλεύοντας τη δόξα του.

Πάντως, στη χθεσινή τριμερή «συζήτηση», κομματικές πηγές μετέδιδαν πως ο πρώην υπουργός Υγείας τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει τη συλλογικά επεξεργασμένη και αδιαπραγμάτευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και δική του θέση ως γιατρού και βουλευτή, δηλαδή «ότι τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρηθούν από όλες και όλους, ως μόνη ασπίδα στη διασπορά του κορωνοϊού εδώ που μας έφτασε η εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης», κατεβάζοντας τους τόνους.

«Η κυβέρνηση άφησε απροετοίμαστο και ανοχύρωτο το ΕΣΥ, άνοιξε τον τουρισμό χωρίς ενιαία υγειονομικά πρωτοκολλά, δεν αύξησε τα δρομολόγια στα ΜΜΕ και αύξησε τον αριθμό των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, ενώ επέτρεψε να δημιουργηθούν εστίες υπερμετάδοσης σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, φυλακές, γηροκομεία» επισήμαναν οι ίδιες πηγές, ενώ τόσο ο Γραμματέας της ΚΕ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, όσο και η Γραμματεας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη τόνισαν ότι τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, τόσο στο μέτωπο του κορονοϊού, όσο και στο μέτωπο της οικονομίας, που γίνονται πλέον ορατά στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ωθούν την κυβέρνηση σε ένταση των επιθέσεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες της.

Κλείσιμο
«Για το λόγο αυτό, εν μέσω πανδημίας, και με δεδομένη την ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση της Κυβέρνησης, απαιτείται από το κόμμα και όλα τα στελέχη του αποφασιστικότητα, συνοχή, υπευθυνότητα, και αφοσίωση στην προστασία της κοινωνίας» κατέληξε η Κουμουνδούρου, που τα είπε σε όλους για να τα ακούσει μάλλον και ο κ. Πολάκης.

Από πλευράς του, ο «αψύς Σφακιανός» προσήλθε ασμένως στην Κουμουνδούρου για να καταθέσει τα επιχειρήματά του, ενώ δεν δίστασε να ενημερώσει το κοινό των φίλων του μετά το ραντεβού της… συμμόρφωσης ότι στο εξής όλα βαίνουν «πρύμα» με τον ίδιο και το κόμμα του. Όσο για το τελευταίο, δεν είναι λίγοι οι σύντροφοί του που εύχονται να το εννοεί πραγματικά, ελπίζοντας ο κ. Πολάκης να αφήσει στην άκρη για καιρό τα πληκτρολόγια.


Ειδήσεις σήμερα

Βολιβία: Συνεχίζει τη διδασκαλία στο πανεπιστήμιο με τηλεκπαίδευση ο νέος πρόεδρος της χώρας

Κορωνοϊός: Η Κίνα διατηρεί σε πολύ χαμηλά ποσοστά τα κρούσματα


Νεκροί 44χρονος και 38χρονος σε Φλοίσβο και Χερσόνησο - Διακομιδή 17χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης