Ερντογάν: Συνεχίζουμε έρευνες και με το Ορούτς Ρέις, και με το Κανουνί και με το Φατίχ

Ερντογάν: Συνεχίζουμε έρευνες και με το Ορούτς Ρέις, και με το Κανουνί και με το Φατίχ

Ο Τούρκος πρόεδρος επέστρεψε στη γνωστή επιθετική του ρητορική, ενώ τα θύματα από τον σεισμό της Παρασκευής συνεχίζουν να αυξάνονται στην Τουρκία

erdogan_om1
Στη γνωστή του προκλητική ρητορική απέναντι επέστρεψε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που τα θύματα του καταστροφικού σεισμού της Παρασκευήςσυνεχίζουν να αυξάνονται στην Τουρκία.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε ότι η Τουρκία συνεχίζει έρευνες με το Ορούτς Ρέις, και με το Κανουνί και με το Φατίχ, με την προοπτική να ενταχθεί στις πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη, πολιτικά και οικονομικά.

«Οταν πετύχουμε τον αγώνα μας η Τουρκία θα μπει στις μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη πολιτικά και οικονομικά. Θα συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε, θα συνεχίσουμε με το Ορούτς Ρέις, θα συνεχίσουμε με το Φατίχ, με το Κανουνί, με το Γιαβούζ. Με τη βοήθεια του Αλλάχ, θα είμαστε πολύ διαφορετικοί στο μέλλον χάρη στις σεισμικές μας έρευνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με την Hurriyet.


Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ανακοίνωσε νέα Navtex για το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις σχεδόν ένα 24ωρο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν η οποία ακολούθησε το μεγάλο σεισμό στην περιοχή της Σάμου. Η νέα NAVTEX, αφορά και τα συνοδευτικά του τουρκικού ερευνητικού Αταμάν και Τζένγκις Χαν και έχει χρονική διάρκεια από σήμερα 1 Νοεμβρίου μέχρι τις 14 Νοεμβρίου. Τη νέα τουρκική Navtex που δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας καταδίκασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Δυστυχώς η Τουρκία με την έκδοση νέας παράνομης Navtex για την περίοδο 1-14 Νοεμβρίου, με την οποία δεσμεύει περιοχή εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας προκειμένου να διεξάγει παράνομες σεισμικές έρευνες, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι συνεχίζει να αγνοεί τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Παράλληλα, η ενέργεια αυτή δημιουργεί περαιτέρω ένταση σε μια ευάλωτη περιοχή στην οποία η προσοχή είναι αυτή τη στιγμή στραμμένη στην παροχή βοήθειας και στην έκφραση μηνυμάτων στήριξης και αλληλεγγύης.

Οι ενέργειες αυτές δείχνουν εκ νέου ότι η Τουρκία συνεχίζει να δρα σε αντίθεση με τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Οκτωβρίου, το οποίο καλούσε την Τουρκία να τερματίσει τις ενέργειες αυτές.

Η Ελλάδα καταδικάζει εκ νέου την παραβατική αυτή συμπεριφορά, η οποία απομακρύνει την προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου και καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex που εξέδωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά»


Ειδήσεις σήμερα:

Η Κένταλ Τζένερ μεταμορφώθηκε σε Πάμελα Άντερσον στο «Barb Wire» - Δείτε καυτές φωτογραφίες

Ο δύσκολος χειμώνας της Ευρώπης: Πώς αντιδρά κάθε χώρα στην επέλαση του β' κύματος της πανδημίας

Σον Κόνερι: Οι τελευταίες φωτογραφίες ενός θρύλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης