Τσακαλώτος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Ευάλωτος» ο επικεφαλής χωρίς τη συλλογικότητα

Τσακαλώτος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Ευάλωτος» ο επικεφαλής χωρίς τη συλλογικότητα

Νέες δηλώσεις με πολλούς αποδέκτες από τον πρώην υπουργό Οικονομικών - «Τον Αλέξη θα τον διαδεχθεί κάποια στιγμή κάποιος άλλος και αναιρεί την έννοια του αρχηγικού κόμματος»

tsakalwtos_a
Για τη «στεγαστική πολιτική», τα ελληνοτουρκικά, το «αρχηγικό κόμμα» και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην εξωτερική πολιτική τοποθετήθηκε -μεταξύ άλλων- ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε μια συνέντευξη με πολλαπλούς αποδέκτες στην ιστοσελίδα libre.

Με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί το τελευταίο διάστημα πατριωτική στροφή στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Τσακαλώτος διευκρινίζει πως «στα εθνικά ζητήματα οφείλουμε να μην καλλιεργούμε στον κόσμο τον εθνικισμό και την αδιαλλαξία όπως έκανε η ΝΔ στη συμφωνία των Πρεσπών». Και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση με ρεαλιστικές θέσεις αρχών».

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος εξηγεί περαιτέρω την άποψη του περί «αρχηγικού κόμματος» υποστηρίζοντας πως «δεν υποτιμώ τη συμβολή της ηγετικής ομάδας και ιδιαίτερα του επικεφαλής, στο πρόσωπο του οποίου εγγράφονται η διαδρομή, οι ιδέες και η φυσιογνωμία του κόμματος». «Θα επιμείνω ταυτόχρονα ότι χωρίς τη συλλογικότητα, χωρίς μια ικανή και οξυδερκή ηγετική ομάδα ο επικεφαλής καθίσταται ευάλωτος», ανέφερε, ωστόσο, χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει πως «για εμένα η ουσία είναι να αποδομήσουμε το νεοφιλελευθερισμό και να αλλάξουμε την ατζέντα. Να μιλήσουμε για τον δημόσιο τομέα ο οποίος είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, για το περιβάλλον, για την κοινωνική δικαιοσύνη», προσθέτοντας με νόημα πως «οφείλουμε βέβαια παράλληλα να θωρακίζουμε τη χώρα από τη δυνατότητα μελλοντικής διαφθοράς και βέβαια να αντιμετωπίζουμε σκάνδαλα εκεί που υπάρχουν και να τα στέλνουμε στην δικαιοσύνη».

Κληθείς, τέλος, να διευκρινίσει πως συμβαδίζει ένα μη «αρχηγικό κόμμα» με την άποψη του για τη διαδοχή του κ. Τσίπρα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει πως αντιθέτως, με την παραδοχή ότι «τον Αλέξη θα τον διαδεχθεί, κάποια στιγμή, κάποιος άλλος ή κάποια άλλη από τη νεότερη γενιά αναιρεί την έννοια του αρχηγικού κόμματος, αφού οι διαδοχές γίνονται στην επικράτεια του κόμματος, τα μέλη επιλέγουν την ηγεσία, οι ψηφοφόροι, σε τελευταία ανάλυση, εγκρίνουν ή αποδοκιμάζουν τις επιλογές στην εκλογική διαδικασία».

Ειδήσεις σήμερα:

Από τι πέθανε ο 38χρονος γιος του Σουλτάνου του Μπρουνέι;

Κολωνάκι: «Λουκέτο» σε μπαρ που έκρυβε πελάτες στον ακάλυπτο και παραβίαζε το ωράριο

Δυναστεία Γκετί: Η απαγωγή του αιώνα, το κομμένο αυτί και ο παππούς που δεν πλήρωνε λύτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης