Με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας

Με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας

Λίγο πριν αποχωρήσει από τα Τίρανα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο

dendias-eem-meeting
Με εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, συναντήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης στα Τίρανα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην αλβανική πρωτεύουσα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Βασίλης Κάγιος και ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χειμάρρας Διονύσης Φρέντης Μπελέρης.

Τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, συνόδευαν στη συνάντηση η Πρέσβειρα της Ελλάδας στα Τίρανα Σοφία Φιλιππίδου, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Θεμιστοκλής Δεμίρης και η διευθύντρια της διεύθυνσης χωρών Ν.Α. Ευρώπης του ΥΠΕΞ Ναταλία Καραγεώργου.

Σύμφωνα με την ενημερωτική πύλη himara.gr, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, όπως η προστασία των περιουσιών, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και το νομοσχέδιο της Αλβανίας για την προστασία των μειονοτήτων.

Στην συνάντηση υπήρξαν και αιτήματα προς επίλυση σχετικά με την πανδημία του COVID-19, με τους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας να ζητούν την κατάργηση της προσκόμισης αρνητικού τεστ στα σύνορα καθώς και την επαναλειτουργία του τελωνείου στο Μαυρομάτι.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επανέλαβε πως: «Η Ελλάδα είναι σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία», ενώ υποσχέθηκε πως σ’ επόμενη επίσκεψή του, θα βρεθεί στην Χειμάρρα και το χωριό Βουνό, από όπου η οικογένειά του έλκει την καταγωγή της.

Λίγο πριν αποχωρήσει από τα Τίρανα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Συναγερμός για τα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα - Αγωνία για το γκρουπ των Γάλλων μαθητών

Ελληνοτουρκικά: Αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ - Τουρκίας ζητά η Ελλάδα

Γιώργος Καπουτζίδης: Αν θελήσω να αποκτήσω παιδί θα το καταφέρω, θα φύγω κι από τη χώρα αν χρειαστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης