Γενί Σαφάκ: «Ξεκίνησε νέα αποστολή το Oruc Reis»

Γενί Σαφάκ: «Ξεκίνησε νέα αποστολή το Oruc Reis»

Τι έγραφε πριν από μία εβδομάδα η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα

safak1
Με τίτλο «Νέα αποστολή. Το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο», δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, αναφέρεται στην έκδοση νέας προκλητικής Navtex και απόπλου του ερευνητικού πλοίου από την Αττάλεια για σεισμικές έρευνες.

«Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis θα πραγματοποιήσει σεισμικές μελέτες στην Ανατολική Μεσόγειο με τα πλοία Αταμάν και Γκενζιχάν» αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας «το Oruc Reis είναι ένα από τα καλύτερα ερευνητικά πλοία στον κόσμο και είναι ικανό να διεξάγει κάθε είδους γεωλογικές, γεωφυσικές, υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες, ειδικά αναζητήσεις σε υφαλοκρηπίδες και φυσικούς πόρους».

Η Γενι Σαφάκ δεν κάνει -έως στιγμής- καμία αναφορά στις ελληνικές αντιδράσεις και προειδοποιήσεις. Αξίζει ωστόσο ν’ αναφερθεί πως από τις 22 Σεπτεμβρίου η φιλοκυβερνητική εφημερίδα είχε ανακοινώσει πως Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνές του στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης και τον ανεφοδιασμού του το προηγούμενο διάστημα.

«Το Oruc Reis είναι έτοιμο για μια νέα αποστολή» ήταν ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος, πριν από μία εβδομάδα ακριβώς. Το δημοσίευμα υποστήριζε πως το Oruc Reis συγκέντρωσε το προηγούμενο διάστημα σεισμικά δεδομένα: «σε μια θαλάσσια περιοχή 3.500 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησε στις 10/8/2020» εννοώντας τις παράνομες προκλητικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Χρυσή Αυγή: Τέλος εποχής - Στη φυλακή η πάνω πλατεία

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ίος: Η επένδυση που φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης