Αλλαγή εκλογικής νομοθεσίας για τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ζητά το ΚΚΕ

Αλλαγή εκλογικής νομοθεσίας για τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ζητά το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με τροπολογία προτείνει τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για όσους καταδικάζονται για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση – Προτείνει αυτοδίκαιη έκπτωση για τους αιρετούς

olomeleia_poth
Τροπολογία για την συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής κατέθεσε και το ΚΚΕ ζητώντας αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας ώστε να στερούνται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι όσοι καταδικάζονται για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Αναλυτικά η πρόταση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Θέμα: Μέτρα για τη συνολική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Για τη συνολική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει την πιο κάτω τροπολογία.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

προστίθεται άρθρο ως εξής:

ΑΡΘΡΟ

1. Το άρθρο 5 στοιχείο β) του Π.Δ. 26/2012 τροποποιείται ως εξής: Όσοι στερήθηκαν το δικαίωμα αυτό λόγω ποινικής καταδίκης για τα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 187 Π.Κ.

2. α) Στο άρθρο 14 του ν. 3852/2010, όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 10, ως εξής: Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι ή πρόεδροι κοινοτήτων που έχουν καταδικαστεί για τα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 187 Π.Κ. εκπίπτουν αυτοδίκαια από το αξίωμά τους.

β) Στο άρθρο 117 του ν. 3852/2010, όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 7, ως εξής: Περιφερειάρχες ή περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν καταδικαστεί για τα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 187 Π.Κ. εκπίπτουν αυτοδίκαια από το αξίωμά τους.

3. Στο άρθρο 2 του ν. 4255/2014, όπως ισχύει, προστίθεται παρ. 5, ως εξής: Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει καταδικαστεί για τα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 187 Π.Κ. εκπίπτει αυτοδίκαια από το αξίωμά του.

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2020



Οι προτείνοντες Βουλευτές

ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Στα 436 τα νέα κρούσματα - 91 διασωληνωμένοι

Κουσουρής: Η Χρυσή Αυγή τύγχανε ασυλίας που την οδήγησε στα εγκλήματα του 2013

Βόρεια Κορέα: Φυλακίστηκαν επειδή... παρακολούθησαν ξένη σειρά και αναγκάστηκαν να πιούν νερό με τέφρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης