Πομπέο: Η Κύπρος εταίρος για αντιμετώπιση κακόβουλων παραγόντων όπως η Ρωσία

Πομπέο: Η Κύπρος εταίρος για αντιμετώπιση κακόβουλων παραγόντων όπως η Ρωσία

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη την Κύπρο για την 60ή επέτειο της ανεξαρτησίας της – Δεν έκανε καμία αναφορά στην Τουρκία 

mike_pompeo_sd
Υπερήφανος για την εμβάθυνση της σχέσης ασφάλειας Κύπρου - ΗΠΑ, η οποία θα προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε γραπτή ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει το λαό της Κύπρου για την 60ή επέτειο της ανεξαρτησίας του.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κυπριακή Δημοκρατία απολαμβάνουν μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη εταιρική σχέση στη διπλωματία, ασφάλεια και οικονομία, την οποία με χαρά παρατήρησα από πρώτο χέρι κατά την επίσκεψή μου στις 12 Σεπτεμβρίου. Οι δύο χώρες μας συνεργάζονται στενά για κρίσιμα ζητήματα, όπως την αντιτρομοκρατία, την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων».

Ο Μάικ Πομπέο ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως αξιόλογο εταίρο στις προσπάθειες για προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας και ευημερίας και να περιοριστούν οι προσπάθειες κακόβουλων περιφερειακών παραγόντων στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως η Ρωσία.

Καταλήγοντας ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες για μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση του νησιού ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, προς όφελος όλων των Κυπρίων καθώς και της ευρύτερης περιοχής».

Ειδήσεις σήμερα: 

Bαριά καμπάνα για e-shop - Έπαιρνε λεφτά και δεν παρέδιδε τα προϊόντα!

Μητσοτάκης σε Μισέλ: Στο χέρι της Τουρκίας να συνεργαστεί ή να υποστεί τις συνέπειες της στάσης της

Σοκ με τα γηροκομεία: Το 7ο που «χτυπά» ο κορωνοϊός - 40 τα κρούσματα στον Άγιο Παντελεήμονα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης