Σκέψεις για «πάγο» στα μνημόνια με Αζερμπαϊτζάν από τη Βουλή

Σκέψεις για «πάγο» στα μνημόνια με Αζερμπαϊτζάν από τη Βουλή

Το προεδρείο της Βουλής έχει ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών και το υφυπουργείο Αθλητισμού για το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο κοινοβούλιο

voulis
Έντονο προβληματισμό στα κοινοβουλευτικά κόμματα προκαλεί η στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία με αποτέλεσμα να υπάρχει σκέψη για αναβολή κάθε κύρωσης νομοσχεδίου που ενισχύει τις σχέσεις Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν.

Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να μπει «πάγος» στην προγραμματισμένη για αύριο συζήτηση του Μνημονίου Κατανόησης στον τομέα του Αθλητισμού μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη το προεδρείο της Βουλής έχει ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών και το υφυπουργείο Αθλητισμού για το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο κοινοβούλιο αναφορικά με τις ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας έκανε λόγο για επίθεση του Αζερμπαϊτζάν «στα αδέρφια μας τους Αρμενίους» καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το Μνημόνιο.

Από την πλευρά της Βουλής ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε: «Επί της ουσίας δεν μπορώ ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος προεδρεύων να σας δώσει μια απάντηση τώρα. Ο Πρόεδρος της Βουλής θα κάνει την συνεννόησή του με την κυβέρνηση και ενδεχομένως να συμβεί και αυτό που λέτε ή όχι, εγώ δεν μπορώ να σας πω , ούτε επίσης να πάρω θέση ως προεδρεύων. Ως «Κακλαμάνης, όμως, μπορώ να πάρω θέση και σαφέστατα η θέση μου είναι υπέρ των Αρμενίων».


Ειδήσεις σήμερα: 

Προβλήματα στο Τaxisnet με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Βίντεο από Καλαμάτα: Πατέρας πάει να μπει σε κατάληψη και... τρώει καρέκλα

Στη Λακωνία Τσιόδρας και Παπαγεωργίου μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης