Δημοσκόπηση Interview: Με 19,5% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Interview: Με 19,5% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Το κυβερνών κόμμα πετυχαίνει σχεδόν double score στην πρόθεση ψήφου - Ποιοι είναι οι πιο πετυχημένοι υπουργοί -  Το 59% δηλώνει ικανοποιημέο από τις ενέργειες της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

dimoskopisi_kalpi_art1
Προβάδισμα της τάξεως των 19,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση, η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 21 έως 23 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα πετυχαίνει σχεδόν double score στην πρόθεση ψήφου έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συγκεντρώνοντας 39,5% έναντι 20%.

Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 7,5%, το ΚΚΕ 4,6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜεΡΑ25 3,0%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 7,9%, ενώ στο 12% είναι οι αναποφάσιστοι και στο 1% το Άκυρο/Λευκό.
prothesi

Στην αξιολόγηση των υπουργών, πρώτος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης με ποσοστό 14% και ακολουθούν ο Χρήστος Σταϊκούρας (11%), οι κ.κ. Κικίλιας και Θεοδωρικάκος 7%, Παναγιωτόπουλος, Βορίδης και Πιερρακάκης με ποσοστό 6%, ο κ. Θεοχάρης 5%, με τελευταίους την κ. Κεραμέως (3%) και τον κ. Βρούτση (2%).

Κλείσιμο
Στα άλλα ευρήματα της δημοσκόπησης, 6 στους 10 Έλληνες (59% των ερωτηθέντων) δηλώνουν ότι προτιμούν να αυξηθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες παρά να δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους (32%).
anadromika

Την ίδια ώρα ικανοποιημένο εμφανίζεται το 59% των πολιτών σε σχέση με τις ενέργειες της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, με το 41% να δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο.

Να «απαντήσουμε στρατιωτικά» στην Τουρκία εάν συνεχίσει τις προκλήσεις επιλέγει το 36% των πολιτών έναντι 63% που προκρίνει την διπλωματική οδό.

Τέλος, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, η πλειοψηφία των πολιτών (72%) προτιμά δομές κλειστού τύπου.
domes

Ειδήσεις σήμερα

Deutsche Welle: Η Γερμανία απορρίπτει κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας

Μηταράκης για τη νέα δομή του Καρά Τεπέ: Θα αξιοποιήσουμε τα μέσα που έχουμε για να βγάλουμε τον χειμώνα

Από την Amazon ο νέος πρόεδρος του ΔΣ της Public - MediaMarkt
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης