«Πυρετός» στα ελληνοτουρκικά - Το μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα

«Πυρετός» στα ελληνοτουρκικά - Το μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα

«Εφόσον έχουμε απτά δείγματα γραφής, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διερευνητικές επαφές σχετικά με τη συζήτηση για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών» σημείωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ - Ενημέρωσε τηλεφωνικά την Μέρκελ - Τον... χαβά της η Τουρκία με δύο νέες NAVTEX

mitsotakis_misel_main
Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, εν μέσω διπλωματικού «πυρετού» στα ελληνοτουρκικά, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς επίσης και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο εν όψει της προσεχούς Έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κυρία Μέρκελ για τις κινήσεις της χώρας μας και τις επαφές που έχουν γίνει έως τώρα.

Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίτερα σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στον οποίο κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία δεν απειλεί μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσέθεσε ότι ήρθε η ώρα η Ευρώπη να περάσει από τα λόγια στις πράξεις.

«Η Τουρκία έχει χρόνο να κάνει το πρώτο βήμα απεμπλοκής από την κρίση και πρέπει οι κινήσεις της να έχουν συνέχεια και συνέπεια, για να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για να καρποφορήσει ο διάλογος» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου» και ξεκαθάρισε ότι «η ευρωπαϊκή στήριξη στις δύο χώρες δεν είναι απλά έκφραση αλληλεγγύης, αλλά ρητή αναγνώριση ότι στην Ανατολική Μεσόγειο διακυβεύβονται τα συμφέροντα της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Εφόσον έχουμε απτά δείγματα γραφής, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διερευνητικές επαφές σχετικά με τη συζήτηση για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών» σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό, τόνισε ότι η αυστηρή φύλαξη των συνόρων θα συνεχιστεί και στον Έβρο και στη θάλασσα, ενώ, μιλώντας για την πυρκαγιά στη Μόρια, έκανε λόγο για θλιβερά γεγονότα, συμπληρώνοντας ότι ευτυχώς απετράπησαν απώλειες ανθρώπων και τραυματισμοί.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, νέες προκλητικές NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία. Μία για ασκήσεις με πραγματικά πυρά απέναντι από τη Ρόδο και μία με ανανέωση των ερευνών του «Γιαβούζ» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έκκληση Πομπέο για στρατιωτική αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο

Μήνυμα Βέμπερ στην Τουρκία: Δεν θα ανεχτούμε εκβιασμό στα ευρωπαϊκά σύνορα

Μηταράκης: Αν οι πρόσφυγες δεν μπουν με συζήτηση στη νέα δομή, θα τους βάλει η αστυνομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης