ΚΙΝΑΛ για μάσκες στα σχολεία: Εξοργιστικό να παραμένουν στη θέση τους οι υπεύθυνοι

ΚΙΝΑΛ για μάσκες στα σχολεία: Εξοργιστικό να παραμένουν στη θέση τους οι υπεύθυνοι

Η Τρικούπη έχει ζητήσει καλύτερη διαχείριση εν μέσω της πανδημίας με προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά και αποσυμφόρηση των τάξεων

Kinal
Σκληρή κριτική ασκεί για ακόμη μια φορά το Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην Παιδεία και το άνοιγμα των σχολείων. Η πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, παρότι όπως σημειώνει η κυβέρνηση δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα, έφερε αντιδράσεις. Κύριος λόγος ήταν οι μάσκες και το λάθος μέγεθος κυρίως στις μικρότερες ηλικίες μαθητών. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χθες έχουν γεμίσει καυστικές, ειρωνικές ακόμη και χιουμοριστικές αναρτήσεις για το λάθος μέγεθος των μασκών «γίγαντες» που δόθηκαν από την Πολιτεία στους μαθητές.

Το Κίνημα Αλλαγής, που δίνει μεγάλο χώρο στην αντιπολιτευτική του ατζέντα το θέμα της Παιδείας, δεν χαρίστηκε ούτε αυτή τη φορά στην κυβέρνηση. Την κατηγορεί ότι άνοιξε τα σχολεία χωρίς σωστή προετοιμασία για την προστασία της υγείας των παιδιών. Κάνοντας ιδιαίτερο λόγο στον αριθμό των μαθητών που βρίσκονται στη τάξη. Χαρακτηρίζουν «πρωτοφανές φιάσκο», το ζήτημα των μασκών. Ενώ η Τρικούπη, θεωρεί εξοργιστικό ότι οι υπεύθυνοι παραμένουν στη θέση τους.

Η Τρικούπη, στις προτάσεις της για την Παιδεία, έχει ζητήσει καλύτερη διαχείριση εν μέσω της πανδημίας με προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά και αποσυμφόρηση των τάξεων.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Κινήματος Αλλαγής:

«Η Κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία χωρίς σωστή προετοιμασία για την προστασία της υγείας των παιδιών. Επέβαλαν τον συνωστισμό στις τάξεις. Έδωσαν όλο το βάρος στις μάσκες και τα θαλάσσωσαν και εκεί. Πρωτοφανές φιάσκο με τις μάσκες -γίγαντες για μικρά παιδιά.

Είναι εξοργιστικό που οι υπεύθυνοι παραμένουν στις θέσεις τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Μαργαρίτης Σχοινάς: Κανένας δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ, ούτε με πυρκαγιές, ούτε με παιχνίδια λαθρεμπόρων,

Θρίλερ με τον Γιώργο Μαυρίδη στο Μεξικό: Τον συνέλαβαν, τον απέλασαν αλλά επέστρεψε στα κρατητήρια

Η πρώην του Τραμπ «απασφάλισε»: Η μπηχτή για τη Μελάνια, τα σχόλια για μετανάστες και τα όνειρα για την Ιβάνκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης