Μακρόν: Η Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Τουρκία

macron2

Ο Μακρόν θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ευρώπης, λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ - Ο Γάλλος πρόεδρος εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, τόσο στην αντιπαράθεση με την Τουρκία όσο και στο μεταναστευτικό - Πρωτοβουλία για τη Μόρια με τη Γερμανία

Αλληλέγγυος προς την Ελλάδα στάθηκε για άλλη μια φορά ο Εμανουέλ Μακρόν, σε δηλώσεις που έκανε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης, που πραγματοποιείται στην Κορσική.

Ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε, αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, πως η Ευρώπη «δεν δέχεται μονομερείς κινήσεις, όπως το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, παραβιάζοντας τα θαλάσσια δικαιώματα της Ελλάδας. Στόχος μας είναι μια συμφωνία. Θέλουμε σαν Ευρώπη να έχουμε κοινή θέση, ώστε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θέλουμε να έχουμε σαφήνεια, πρέπει να έχουμε πιο σαφή φωνή απέναντι στον Ερντογάν.  Όταν μιλώ για μια Pax Mediterranea, αυτή προϋποθέτει την εύρεση ενός modus vivendi με την Τουρκία. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, αξίζουν κάτι καλύτερο».

«Είναι προφανές ότι σήμερα η Τουρκία δεν είναι πλέον εταίρος στην περιοχή. Η Τουρκία είναι σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά ένας σύμμαχος που ακολούθησε απαράδεκτες πρακτικές στις λιβυκές ακτές κατά της φρεγάτας Courbet, που συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ. Οι κόκκινες γραμμές μας είναι ξεκάθαρες: Σεβασμός στην κυριαρχία κάθε Κράτους μέλους, σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, καταδίκη κάθε μονομερούς ενέργειας. Επιθυμία μας είναι να αποφύγουμε κάθε κλιμάκωση. Η αποκλιμάκωση όμως δεν σημαίνει ούτε παθητικότητα, ούτε αποδοχή. Στόχος είναι η ομόνοια. Είναι ευθύνη της Τουρκίας να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της.

Αυτό που επιθυμώ σήμερα το απόγευμα είναι εμείς, τα επτά ευρωπαϊκά κράτη, να εκφράσουμε με ισχύ τις κόκκινες γραμμές μας, αλλά και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση του διαλόγου με την Τουρκία, σε ρεαλιστική βάση. Με άλλα λόγια, τι είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε και τι ζητούμε σε αντάλλαγμα, αλλά με αδιαπραγμάτευτους όρους για τους οποίους θα είμαστε ανυποχώρητοι, αυτούς που προανέφερα. Επιθυμώ επίσης να έχουμε την ίδια σαφήνεια και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει μια πιο ενωμένη και ξεκάθαρη φωνή.

Η Γαλλία έχει μια σταθερή θέση τους τελευταίους μήνες. Όχι μια θέση κλιμάκωσης, το αναφέρω διότι πολλοί θέλησαν να μας εντάξουν στην ίδια κατηγορία με την Τουρκία. Η Γαλλία ουδέποτε προέβη σε μονομερείς ενέργειες στα χωρικά ύδατα ή στην ΑΟΖ οιουδήποτε Κράτους. Απλά εκφράσαμε τη στήριξή μας στα Κράτη μέλη της ΕΕ σε απάντηση στις μονομερείς προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Απλώς είπαμε πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές.

Αυτή είναι η θέλησή μου. Ελπίζω πως στις συζητήσεις του απογεύματος θα προχωρήσουμε ομόφωνα με μια κοινή θέση»

Επιπρόσθετα, ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε πως η Ελλάδα επλήγη με πολύ σκληρό τρόπο στο μεταναστευτικό και υπογράμμισε την ανάγκη «να τής δείξουμε την αλληλεγγύη μας», ενώ γνωστοποίησε πως μιλάει με την Γερμανία για να δοθεί μια λύση στο ζήτημα της Μόριας.

Δηλώσεις Εμ. Μακρόν


«Μια πρώτη συντονισμένη απάντηση» με τη Γερμανία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, σχολίασε ο Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε ότι ο ίδιος και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιθυμούν να «υποβάλλουμε μια πρόταση (...) και να προσπαθήσουμε να πείσουμε όσο περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες γίνεται να δεχθούν πρόσφυγες, κυρίως ανήλικους, που βρίσκονται σε αυτούς τους καταυλισμούς».

«Οι φρικτές εικόνες, η φρικτή πραγματικότητα» σημαίνει ότι «πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και παράλληλα να σταθούμε στο ύψος των ευρωπαϊκών αξιών», τόνισε ο Μακρόν.

Στις 17:00 το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην Κορσική μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (MED7), ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η άφιξη του πρωθυπουργού στο Αζαξιό είναι προγραμματισμένη για 14:00 (τοπική ώρα) ενώ η Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης υπό την προεδρία του Γάλλου Προέδρου θα ξεκινήσει στις 17:30.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στην παρέμβασή του εκεί ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να θέσει την Ευρώπη προ των ευθυνών της για το Μεταναστευτικό. Παράλληλα, θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας την ώρα που οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας είναι στο τραπέζι και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη γειτονική χώρα μέχρι τη σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού στην Κορσική με τον Γάλλο Πρόεδρο στις 16:00, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη της Διάσκεψης MED7, με βασικό θέμα τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και τις συζητήσεις για τα εξοπλιστικά. Επ' αυτού έχει γίνει προετοιμασία από τα αρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν θα έχουμε υπογραφές, αλλά έναν σαφή οδικό χάρτη για το πότε θα έχουμε τις οριστικές συμφωνίες στο τραπέζι.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Εμανουέλ Μακρόν όλο το τελευταίο διάστημα εκφράζει θερμά την υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον το κείμενο το συμπερασμάτων της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης στην οποία, εκτός των ηγετών της Ελλάδας και της Γαλλίας, μετέχουν εκείνοι της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Στις 19:30 (τοπική ώρα) θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη είναι δρακόντεια.

Πριν από τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο, στις 15:00 (τοπική ώρα) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας Cargese της Κορσικής. Πρόκειται για ένα χωριό το οποίο ιδρύθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα από απογόνους ομάδας μεταναστών από την Μάνη οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στο νησί έναν αιώνα νωρίτερα.

Πού θα γίνει το τετ α τετ Μητσοτάκη - Μακρόν στην Κορσική;

H έβδομη σύνοδος κορυφής των χωρών της νότιας Ευρώπης, η περίφημη MED7, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο πεντάστερο ξενοδοχείο Sofitel στο Porticcio της Κορσικής, όπως γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Τι λέει ο γαλλικός Τύπος για συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν 

Η ένταση στη Μεσόγειο θα είναι το κυρίως... πιάτο στην σημερινή ευρωμεσογειακή σύνοδο στην Κορσική, γράφει ο γαλλικός Τύπος αναφερόμενος στη συνάντηση Μακρόν-Μητσοτάκη.

Το Παρίσι στηρίζει ξεκάθαρα την Αθήνα και καλεί την Άγκυρα να αποσαφηνίσει τις σχέσεις της με την Ε.Ε, επισημαίνουν γαλλικά δημοσιεύματα.

Εκτός από την ελληνοτουρκική κρίση, η Γαλλία είναι έτοιμη να προσφέρει την βοήθειά της στους πρόσφυγες όπου φιλοξενούνταν στο κατεστραμμένο πλέον κέντρο υποδοχής στη Μόρια, δήλωσε χθες κυβερνητικός εκπρόσωπος του Μακρόν.

Γαλλική εφημερίδα «Ouest France»

«To τουρκικό ζήτημα θα βρίσκεται στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής των χωρών της νότιας Ε.Ε», σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Ouest France».
internationa

«Η μεγάλη ένταση στην ανατολική Μεσόγειο θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις στη σύνοδο κορυφής των χωρών όπου θα προεδρεύσει σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος στην Κορσική».

Ένταση με την Τουρκία

Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά της Τουρκίας, η οποία διεκδικεί το δικαίωμα εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε μια θαλάσσια περιοχή που η Αθήνα θεωρεί ότι βρίσκεται υπό την κυριαρχία της. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι χώρες αυτές έχουν δείξει τους μύες τους με πολεμικές δηλώσεις, στρατιωτικούς ελιγμούς και στέλνοντας πλοία στην περιοχή.

Η Γαλλία έχει δείξει ξεκάθαρα την υποστήριξή της στην Ελλάδα αναπτύσσοντας πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή. Μια πρωτοβουλία την οποία έχει καταδικάσει έντονα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και είναι ήδη πολύ αναστατωμένος εναντίον του Παρισιού. Η Γαλλία καλεί να αποσαφηνιστούν οι σχέσεις με την Τουρκία, «έναν σημαντικό εταίρο» με τον οποίο «πρέπει να είμαστε σε θέση να εργαστούμε σε σταθερή βάση», σύμφωνα με την γαλλική Προεδρία.

«Πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής, ο Μακρόν θα έχει τετ α τετ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Οι δύο πολιτικοί άνδρες αναμένεται να συζητήσουν για την αγορά αεροσκαφών Rafale από την πλευρά των Αθηνών», σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, όπως αναφέρει το γαλλικό δημοσίευμα.

Γαλλικό ραδιόφωνο «Europe 1»

«Ο Μακρόν μελετά την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γαλλικό ραδιόφωνο «Europe 1».

Ο Γάλλος πρόεδρος είναι ο οικοδεσπότης της σημερινής συνόδου κορυφής «Med7» στην Κορσική, όπου συμμετέχουν επτά χώρες της Νότιας Ευρώπης. Στο μενού: η κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση μεταξύ των δύο χωρών.
galia34

Οι ηγέτες θα συναντηθούν για μερικές ώρες σε ένα ξενοδοχείο στο Porticcio, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στον κόλπο Ajaccio, και θα επιχειρήσουν να βρουν σημεία σύγκλισης στη στρατηγική τους προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τους ηγέτες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Πρόκειται για το ζήτημα της «προώθησης της συναίνεσης για τη σχέση της ΕΕ με την Τουρκία, ενόψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου που θα αφιερωθεί σε αυτήν» στις Βρυξέλλες, διευκρίνισε το Eλιζέ.

«Διευκρίνιση» των σχέσεων με την Τουρκία

«Επί αρκετές εβδομάδες, η κατάσταση είναι τεταμένη ανοικτά των ελληνικών και κυπριακών ακτών. Η Τουρκία διεκδικεί το δικαίωμα εκμετάλλευσης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων σε μια θαλάσσια περιοχή την οποία η Αθήνα θεωρεί ότι βρίσκεται υπό την κυριαρχία της. Η Γαλλία έχει δείξει ξεκάθαρα την υποστήριξή της στην Ελλάδα αναπτύσσοντας πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή, μια πρωτοβουλία που καταγγέλλει έντονα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αλλά στο Παρίσι, οι διπλωμάτες είναι κατηγορηματικοί: χρειαζόμαστε «διευκρίνιση» των σχέσεων με την Τουρκία.

«Η σύνοδος «Med7» θα προσπαθήσει επομένως να συμφωνήσει σε μια στρατηγική προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κρίσης. Το Παρίσι θέλει να «συνεχίσει τον διάλογο», αλλά εργάζεται για το ενδεχόμενο πιθανών κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Το Med7 μπορεί να είναι ένα άτυπο όργανο, αλλά θα πρέπει να καταστήσει δυνατή τη συμφωνία των θέσεων των χωρών της νότιας Ευρώπης όταν το ζήτημα θα συζητηθεί στην επόμενη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στα τέλη Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες», γράφει το επίμαχο άρθρο.


Ειδήσεις σήμερα: 

Διαδηλώσεις σε γερμανικές πόλεις ως ένδειξη αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Μόριας

Εμβόλια για τον κορωνοϊό - Θα χρειαστούν 8.000 αεροπλάνα για τη μεταφορά τους - Ο παγκόσμιος σχεδιασμός

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Αποφασισμένη η Τουρκία, δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (41)

Κ.Δ

Είμαστε για κλάματα μάγκες οτι θέλουν οι Αμερικανοι οι Γερμανοί και παει λέγοντας.Και να θελουμε να αλλάξει κατι δεν μας αφήνουν θέλουνε να εξαρτιόμαστε απο αυτούς.Ο Ερντογαν όσο και αν μας πειράζει επειδή ειναι απέναντι μας αυτά που κανει θέλουνε μαγκιά αλλο αν θα τα καταφέρει.Ομως προσπαθεί να μεγαλώσει ετσι ώστε να μην εχει ανάγκη αυτά τα τέρατα που θέλουν να καλούν κουμάντο σε όλο κοσμο

Σαμιώτης

Γιατί υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν μπορεί να προστατεύσει τα μέλη της;

Κοφτε τη λογοκρισία δημοκράτες

Και ας πούμε ότι βρήκαμε τα χρήματα, και αγοράσαμε φρεγάτες, κορβέτες, ραντάρ, υποβρύχια, αεροπλάνα, αεροπλανοφόρα και διαστημόπλοια . Δηλ ξοδέψαμε καμία 15ριά δις και γίνανε αστακοί. Για να μη μας κουνιέται καμία Τουρκία. Μετά όμως τη θα γίνει; Δηλ σε 10-15 χρόνια που οι Τούρκοι θα έχουν καινούργια μοντελάκια, ενώ τα δικά μας θα έχουν παλιώσει τι θα κάνουμε; Που θα βρούμε χρήματα για εκσυγχρονισμό γιατί οι Τούρκοι αργά η γρηγορα θα επανέλθουν. Και θα είναι και πληθυσμιακά γύρω στα 120-130 εκατομμύρια σε 30 χρόνια. Και η αμυντική τους βιομηχανία θα φτιάχνει τα πάντα αν συνεχίσει έτσι. Το 1922 στη Μικρασιατική εκστρατεία εμεις είμαστε γύρω στα 6-7 εκατομμύρια και οι Τούρκοι γύρω στα 13 και στο τελος χάσαμε και τότε. Τότε η πληθυσμιακή αναλογία ήταν 1 προς 2 και σε 30 χρόνια 1 προς 13, αν υποθέσουμε ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα είναι σταθερός-που δεν θα είναι σύμφωνα με τους ειδικούς. Οπότε, τι θα κάνουμε συνΈλληνες; Θα περιμένουμε την ΕΕ, τον Τραμπ, τους Ρώσους να μας βοηθήσουν; Η ΕΕ μπορεί κ να έχει διαλυθεί. Εμεις τι θα κάνουμε; Θα τρέχουμε από εδώ κ από εκεί για συμμαχίες;; Θα έλεγα ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ: Να δούμε με ποια χώρα διαχρονικά είμαστε σύμμαχοι, αν ταιριάζουμε κ τώρα, αν μας υποστηρίζει και να πούμε: Οριστε κύριε Μακρόν τα κλειδιά της Ελλάδας. Να γίνουμε Γαλλία, ομοσπονδοποίηση , επίσημη η Γαλλική, καντονιο με το όνομα Ελλάδα, τοπική διάλεκτος τα ελληνικά και τελος τα προβλήματα. Και θα γεμίσει και η χώρα με μπουτικ παριζιεν..

Δικαστής Ντρεντ

Πιστεύω ότι μπορούσες να γράψεις κάτι πιο χρησιμο

Άκουσε ρε

Το 1940 ή ελλαδα πάλεψε με δυο αυτοκρατορίες ταυτόχρονα και δεν φοβήθηκε.Επομενως πράκτορα δεν φοβόμαστε ότι και να γράψεις.

Δεν υπάρχει Ευρώπη

Όταν δεν μπορεί να προστατέψει τα μέλη της. Κλείστο τα μαγαζί Μακρόν, ας ξεκινήσει μια καινούρια Ένωση (Μεσογειακή;) με Πολιτική-Στρατιωτική Αληλλεγγύη και όχι μόνο Οικονομική μονοφαγία της Γερμανίας

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΙΟΚ

Τεραστια ευκαιρία ΧΆΝΕΤΑΙ απ ότι φαίνεται -κατόπιν πιέσεων Τράμπ- ωστε η Ελλάδα να αποκτήσει ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΠΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ στο Πολεμικό Ναυτικό αποκτώντας ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι των Τούρκων.Τα οπλα που αποδεσμεύει η Γαλλία και τα οποία οπλίζουν τις ψηφιακές Φρεγάτες Belharra αλλά και τις ενδιάμεσες σύγχρονες FREMM είναι αυτά που ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Δυστυχώς απ ότι φαίνεται θα πάμε σε λύση ελαφρού οπλισμού Φρεγατών απο Ολλανδία (έκδοση Μ πλοίο 25-30 ετών) χωρίς ποιοτική διαφορά απο τις υφιστάμενες. Το κόστος είναι συνάρτηση της Στρατιωτικής-Πολιτικής και Διπλωματικής αξίας που σου δίνει ένα ο.σύστημα. Η Ελλάδα θα παραμείνει να έχει στοιχειώδη αποτροπή έναντι της Τουρκίας και όχι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ γιατί ΈΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Νεαρχος

Έτσι ειναι δεν μας θέλουν τόσο δυνατούς,μέχρι εκει που θέλουν αυτοι αποτροπή και παει λεγοντας

Ύπνος βαθυς

Ποια Ευρώπη ; Μόνο η Γαλλία, η Ελλαδα και η Αυστρία απεναντι στο φασισμο στην Ανατολική Μεσογειο. Οι άλλοι κοιμούνται.

Δεν αποφασίζεις εσυ, αποφασίζει η Φράου Μερκελ

Και η Γερμανία στηρίζει τη Τουρκία εδώ και 200 χρόνια. #ΜενουμεΓερμανωπη

Γροσολάγνος

Εγώ πάντα το έλεγα σύντροφε να ενωθούμε με την Τουρκια. Προτιμώ 10% κεφαλικό στον σουλτάνο στην Πόλη από 50% κεφαλικό στον σουλτάνο στη ΔΕΚΟ.

Dvdr ο βλαξ

Δραμηνέ βάλε το χεράκι στην τσέπη να αγοράσουμε καμμιά φρεγάτα και άσε τα σχόλια.

ioannis

Γελοίος έχει καταντήσει ο μπουχέσας ο Ερντογαν με τους ψευτοτσαμπουκάδες του

Νίκος

ΠΙΟ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ /ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ -ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης